DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

2021 -2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ

2021 -2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ
REKLAM ALANI
29.06.2022
311
A+
A-

2021 -2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ.- Amasya Valimiz Mustafa Masatlı 2021-2022 eğitim öğretim yılının değerlendirildiği Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantıda Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Celil İnce, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul yöneticileri ve okul aile birliği başkanları yer aldı.

Toplantıda konuşan Valimiz Mustafa Masatlı şunları kaydetti: “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bir yıl içerisinde yapmış olduğu eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağız. İnsan hayatında üç tane olmazsa olmazı vardır. Sağlık, yeme içme ve eğitim. Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz. Diğeri, insan annesinden ayrıldığı gün itibariyle ölene kadar yemek ve içmek zorundadır.

En önemlisi ise, bir insanın insanca en güzel şekilde kaliteli, nitelikli yaşaması veya hayata dair farklı şeyler yapabilmesi için iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu örgün eğitim, yaygın eğitim, ya da üniversite eğitimidir. Kısacası hepsini bir araya getirdiğimizde insanın çok iyi bir eğitim alması gerekiyor ki, hayatı iyi bir şekilde yaşayabilsin.

Bu bakımdan eğitim bizim için olmazsa olmazımızdır. Biliyorsunuz 2,5 yıldır dünyayı etkisi altına alan bir salgın vardı. Tabi bu salgınla beraber çok şey öğrendik. Hatta nefes almanın ne kadar önemli bir şey olduğunu iyi anladık. Tokalaşmanın ve kucaklaşmanın ne kadar kıymetli olduğunu hep beraber gördük. Buradan şunu anlıyoruz; sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor.

Çocuklarımızı biraz teknolojiden uzak tutmalıyız ki, çocuklarımız kendilerini yaşasınlar. Kendi fiziki ve fikri becerilerini yaşasınlar ve bunu geliştirsinler. Fakat bu salgın boyunca çocuklarımızı teknolojiye yöneltir olduk. İnternet üzerinden dersler görmeye başladılar. Uzaktan eğitim vermeye başladık. Uzaktan ders ve sınav yapmaya başladık. Eğitime istemeden de olsa, salgın nedeniyle teknolojiyi biraz fazlaca yerleştirmiş olduk.

Bütün bunlar bizim eğitim öğretim faaliyetlerimizin 2,5 yıl boyunca normal seyrinde gitmesine engel oldu. Yüz yüze eğitimi tamamen kenara bırakmış olduk. Çocuklar, gençler ve bizler bile birbirimizi tanıyamaz olduk. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. Dünyanın çoğu ülkesine göre Türkiye salgını daha iyi geçirdi. Tabi bu salgın bize birçok şeyi öğretmenin yanında, eğitime başka bir şekil ve bakış açısıyla bakmayı da öğretti.

Bugün toplantımızda, eğitimle ilgili geçmişimize bakacağız, eksiklerimiz ve neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. Ayrıca önümüzdeki 2022-2023 eğitim öğretim yılı genelinde aldığımız kararları tatbik etmeye çalışacağız. Bütün her şeyde olduğu gibi artık eğitim konsepti de değişti. Önceden veliler, büyükler, ebeveynler eğitimle bu kadar ilgili değildi. Şimdi ise aile büyükleri her şeyi takip edebiliyorlar.

Çocuklarımızı her yönüyle iyi bir şekilde eğitmemiz gerekiyor. Onlara çağın imkânlarına uygun olarak, iyi bir eğitim vermemiz çok önemlidir. Önceden bedensel olarak çok çalışıyorduk az üretiyorduk, şimdi ise beyinsel olarak çalışıyoruz ve daha fazla üretiyoruz.

Teknoloji devrindeyiz. Artık her şeyi tek tuşla yapabiliyoruz. Okullarımızdaki çeşitlilik çağın gereklerine uygun olarak dizayn edilmekte ve daha az emekle daha çok üretim elde edilmektedir. Dolayısıyla bizler de üzerimize düşen görevi yapacağız.

Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, yerel yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla her şeyi burada konuşarak karara bağlayacağız ve bundan sonra Amasya’mızda neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Ben bu toplantımızın başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimiz, öğretmenlerimiz, okullarımız ve tüm Amasya’mız için hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.”

Valimiz Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda yer alan kurum müdürleri ve okul aile birliği başkanları toplantıya ilişkin görüş ve önerilerini paylaştılar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.