DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da 35.248 Seçmen Oy Kullanacak.

Suluova’da 35.248 Seçmen Oy Kullanacak.
REKLAM ALANI
02.04.2019
711
A+
A-

Suluova’da 35.248 Seçmen Oy Kullanacak.

-Suluova Sandık Başına Gidiyor.

Suluova İlçe Seçim Müdürü Aygül Aktaş, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Suluova’da 35.248 seçmenin sandık başına gideceğini belirtti.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde ilçe merkezinde 88 ve köylerde ise 45 olmak üzere toplam 133+1(1 adet seyyar sandık) sandığın kurulacağını söyleyen İlçe Seçim Müdürü Aygül Aktaş, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde ilçe merkezi seçmen sayısının 28.259 ve köylerdeki seçmen sayısının ise 6.989 olmak üzere toplam Suluova genelinde 35 bin 248 seçmenin oy kullanacağı belirtti.

Seçimlerde yaklaşık binden fazla sandık başkan ve görevlisinin görev yapacağı belirten İlçe Seçim Müdürü Aygül Aktaş, İlçe merkezinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin köylerde ise İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin vatandaşın iradelerini sandığa yansıtması ve bugüne kadar olduğu gibi sorunsuz bir seçim geçirmek için tüm güvenlik tedbirlerini aldığını belirtti.

Suluova’da oy verme işlemleri 31 Mart 2019 Pazar günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacağını da ifade eden İlçe Seçim Müdürü Aygül Aktaş, oy kullanacak vatandaşlara yönelik ise şu uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu.

-KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYIN !
Seçmenler, seçim günü oy kullanma saati olan 08.00 ile 17.00 saatleri arasında sandığa giderken seçmenler oy vermeye soğuk damgalı TC kimlik numarasını gösterir belge ile gitmek zorundadır. Bunlar; geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerden verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, Evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, Mesleki ve kimlik kartı kimliğini ortaya koyan resimli resmi nitelikli belgelerden birini sandık başkanına sunmak zorundadır. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen oy kullanamaz.

Belediye ve muhtarlıklarca verilen kimlik belgeleri geçerli değildir !

Üzerinde TC kimlik numarası olmayan resimli resmi kimlik belgesini ibraz eden seçmen oy kullanabilmesi için bunun yanında seçmen bilgi kağıdı ve nüfus müdürlüğünden verilen nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi gerekir.

31 Mart seçimlerinde Suluova köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız İl Genel Meclis Üyeliği ve Muhtar/İhtiyar Heyetine oy kullanacaklardır.

Suluova ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımız ise İl Genel Meclis Üyeliği, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtar/İhtiyar Heyetine uygulanacaklardır.

-SEYYAR SANDIK !
Bu seçimde de “Seyyar Sandık” uygulaması yapılacak. Buna göre Suluova’da yapılacak olan seçimlerde, raporuyla birlikte İlçe Seçim Kuruluna başvuran toplam da 11 yatalak hasta seçmen için 1 adet Seyyar Sandık oluşturulmuş olup bu sandıklar seçim görevlilerince raporu olan bu yatalak hastaların ikametine kadar giderek oy kullanmalarını sağlayacaklar.

Kaynak:AA/Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.