BELEDİYEMİZ MUHTARLAR ONURUNA YEMEK VERDİ
BELEDİYEMİZ MUHTARLAR ONURUNA YEMEK VERDİ.
–Suluova’da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında kutlama programları düzenlendi.
İlk kutlama kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk büstüne Muhtarlar Dernek Başkanı Vedat Kurt tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Ardından yapılan ikinci kutlama programı kapsamında ise Bir Eylül Restauratta Belediye tarafından tüm muhtarlar onuruna yemek ikram edildi.
Muhtarlık müessesesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Kaymakam Şafak Gürçam burada yaptığı konuşmasında; “Yönetim tarihimizin köklü kurumlarından olan Muhtarlıklar; icra ettikleri görevler ile Devletimizin, mahalle ve köylerimizdeki temsilcisi konumundadırlar. Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olan Muhtarlık, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Muhtarlık müessesesi demokrasinin en temel yapılarından biridir. Sizler vatandaşların teveccühünü ve oylarını alarak bu görevlere seçiliyorsunuz. Buda sizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir. İlk görevinizde devlet ile vatandaş arasında köprü olmaktır. Vatandaşın talep ve beklentilerini ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırarak geri dönüşümünü sağlamaktır. Temsil ettiğiniz köy ve mahallelerinizin yaşam standartlarını iyileştirme ve sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verme adına üstlendiğiniz görevlerinizde üstün başarılar diliyor ve gününüzü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Muhtarların günü kutlayan Belediye Başkanı Rifat Uzun ise, “Muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruşlarımızla yakın bir işbirliği içerisinde bulunarak, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde rol oynamakta, kamu ve yerel yönetimlerimiz tarafından etkin bir şekilde hizmet sunulmasında önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Biz de görev süremiz boyunca Muhtarlarımızla birlikte, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Muhtarlık biriminin yerel yönetimlerde çok önemli görevleri vardır. Muhtarlarımızla birlikte ilçemize yatırım ve kazanımlar sağlamak için yakın ve yoğun çalışacağız. Amacımız ilçe genelinde yaşayan tüm kesimlerle el birliği ve ortak akılla daha yaşanılabilir ve modern bir şehir oluşturmaktır.” Dedi.
Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Vedat Kurt da, İkram ve temennileri için Kaymakam Şafak Gürçam ile Belediye Başkanı Rifat Uzun’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından dualar edilerek çeşitli konularda görüş alış verişinde bulunuldu.
Program muhtarlara hediyeler verilmesiyle sona erdi.
Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan