DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE SOSYAL DİYALOG TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE SOSYAL DİYALOG TOPLANTISI DÜZENLENDİ.
REKLAM ALANI
02.03.2024
348
A+
A-

CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE SOSYAL DİYALOG TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

–Suluova Ticaret ve Sanayi Odasının(TSO) Avrupa Birliği destekli kabul edilen 359 bin avro bütçeli “Renklerimizle İstihdama Katılıyoruz” projesi kapsamında “Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal Diyalog” toplantısı gerçekleştirildi.

Suluova Meslek Yüksekokul(MYO) konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından proje tanıtım sunumuyla başladı.

Proje bilgilendirme sunumunu yapan Proje Sekreteri Esra Özgen, 1 Ağustos 2023’ten itibaren uygulanmaya başlanan Suluova Ticaret ve Sanayi Odasına ait proje ortağının Amasya Üniversitesi, proje iştirakçilerinin ise Suluova Kaymakamlığı, Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devran İnşaat San. Tic. Ldt. Şti olduğunu aktardı.

-“AMAÇ; İSTİHDAM VE EĞİTİMDE OLMAYAN GENÇLERİN İSTİHDAMI”

Projenin genel amacının Boyacılık-Dekorasyon Sektöründe Ne İstihdamda Ne Eğitimde Olan Gençlerin(NEET) istihdam edilebilirliğinin arttırılması olduğunun altını çizen Esra Özgen, projenin özel amacının Amasya’da; kapsamlı ve bütüncül aktif işgücü piyasası politikaları ile NEET’lerin(Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlerin) Boyacılık-Dekorasyon sektöründe işgücüne katılımının ve istihdam edilebilirliğinin arttırılmasının sağlanacağını söyledi.

-“SANAL GERÇEKLİK LABORATUVARI” KURULACAK”

Projede istihdama yönelik hedef grubunun Amasya il ve ilçelerinde bulunan 15-29 Yaş arası Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan, öncelik olarak kadınlar ve dezavantajlılar olmak üzere toplam 70 genç kursiyer olduğunu belirten Esra Özgen, aktif işgücü piyasası politikaları kapsamında İstihdama yönelik mesleki beceri geliştirme, üretkenliği artırıcı beceri geliştirme ve sosyal beceri geliştirme eğitimleri yapılacağını, grup rehberlik faaliyeti, iş kulüpleri etkinliği ile istihdam fuarları gezileri düzenleneceğini, bunların yanı sıra toplantı, seminer ve çalıştaylar gerçekleştirileceğini, Ticaret ve Sanayi Odası binasında ise “Sanal Gerçeklik Laboratuvarı” kurulacağını anlattı.

Ardından Suluova MYO Dr. Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Projenin Sosyal Destek Koordinatörü Gamze Yüksel ise “Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal Diyalog” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

-“KADIN-ERKEK TOPYEKÛN KALKINMAYI DESTEKLEMEYİ TEŞVİK ETMEK”

Proje ve toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Proje Koordinatörü İbrahim Bal; şunları kaydetti;

“toplantı, iş dünyasında cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve toplumsal cinsiyet normlarının sorgulanması için kapasite artırmayı ve halkı bilgilendirmeyi amaçlamıştır. Toplantıya “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler”, Kamu kurumları, Sivil Toplum kuruluşları, İş dünyasından temsilciler, Akademisyenler, Öğrenciler, öğretmenler ve halkımızın yoğun ilgisi olmuştur.

Proje kapsamında gerçekleştirilen toplantıda iş dünyasında kadınların daha fazla temsil edilmesi, “eşit” iş fırsatlarına erişim ve kadınların iş ve sosyal hayatta daha etkin bir şekilde yer alması konuları ele alındı. Ayrıca, toplumun farklı kesimlerinden katılımcılar arasında sosyal diyalogun güçlendirilmesi ve işbirliğinin artırılması hedeflendi.

İş dünyasında cinsiyet eşitliğini sağlamak ve sosyal diyalogu güçlendirmek, sadece bir toplumsal sorumluluk değil, aynı zamanda iş dünyasının sürdürülebilirliği için de kritik bir unsurdur. Bu toplantı, işgücü piyasasının globalleşen dünyada rekabet edebilirliğinin sağlanması için kadın-erkek hep birlikte topyekûn kalkınmayı desteklemeyi teşvik etmektedir.

“Renklerimizle İstihdama Katılıyoruz” Projesi ile “Boya Dekorasyon” alanında kadın erkek birlikte eğitim alan gençlerimiz, işgücüne katılarak ülkemize değer katacaklardır. Proje ile, erkek egemen kabul edilen boyacılık mesleğinde başarılı olan kadınların varlığına dikkat çekilerek, toplumsal algılarda değişime öncülük edilmektedir.

Sonuç olarak, “Renklerimizle İstihdama Katılıyoruz Projesi” ile boyacılık sektöründe kadınları da içine alan yeni istihdam olanakları yaratılması amaçlanmakta ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın arttırılması hedeflenmektedir.” İfadelerini kullandı.

Suluova MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin ve MYO Akademik kadrosu, TSO yetkilileri, proje ekibi ile vatandaşların katıldığı toplantı sonunda MYO Fuaye alanında ikramlar verildi.

Kaynak :Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.