DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Diyaliz hastalarına moral ve motivasyon günü düzenledi

Diyaliz hastalarına moral ve motivasyon günü düzenledi
REKLAM ALANI
22.02.2020
685
A+
A-

Diyaliz hastalarına moral ve motivasyon günü düzenledi.

-Suluova Devlet Hastanesinde tedavi gören 23 diyaliz hastasına moral ve motivasyon gecesi programı düzenlendi.

Suluova Devlet Hastanesi, hastalarına sadece kaliteli sağlık hizmeti verme anlamında değil, onları morallendirmek ve psikolojik olarak da güçlendirmek adına da çaba sarf ettiğini, önceki gece düzenlediği moral yemeği ve motivasyon gecesi etkinliği ile bir kez daha gösterdi.

Tedavi gören Diyaliz Hastaları için Suluova Devlet Hastanesi salonunda gerçekleştirilen Moral Gecesinde diyaliz hastalar ve onlara hizmet veren Diyaliz Servisi çalışanları ile hastane yetkilileri diyaliz hastaları ile birlikte yemek yiyerek sohbetlerde bulundular. Diyaliz hasatlarına çeşitli hediyeler vererek moral ve motivasyonlarının arttırılmasına katkı sağladılar.

Programa katılarak diyaliz hastalarıyla yakından ilgilenen Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ile Belediye Başkanı Fatih Üçok, tüm hastalıkların en büyük çaresinin moral olduğunu belirterek, diyaliz hastaları ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını, diyaliz hastalarının ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında moral bakımından da iyi durumda olmaları için destek verdiklerini belirtip tüm hastalara şifalar dilediler.

Hastane yemekhane salonundaki etkilikte konuşan Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunma adına yoğun çalıştıklarını, ayrıca hastalar ile yakınlarını da ihmal etmeyip bu gibi etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Öner Nergiz, “2019 Yılında çok yoğun iş temposu yaşadık. 2019 Yılında il genelinde 4 milyona yakın hasta muayenesi gerçekleştirdik. Bu da bize gün geçtikçe daha kaliteli, daha sürdürülebilir ve nitelikli hizmet vermememiz gerektiğini ve daha çok tempolu çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Sağlık hizmetleri payında Suluova ilçemizde güzel çalışmalar yapılıyor. 2018 Yılında yeni binasına taşındıktan bu güne kadar her geçen gün hizmet kalitesini arttırdığını görüyoruz. Günlük bine yakın hasta muayene edilmektedir. Her geçen gün branş doktor sayısını arttırıyoruz. Suluova Devlet Hastanemiz teknik donanım ve sağlık çalışanı kalitesi olarak bölgemizde üst sevidedir. Bu hastanemizde hizmet kalitesinin ve memnuniyetinin daha üst seviye olduğunu tespit ettik. A kalite hizmet veren bir hastanemiz burası.”

Suluova’ya yapılacak yenis ağlık yatırımları hakkında da bilgiler veren Öner Nergiz, “Önümüzdeki dönemde hastanemize yeni makine ve ekipman alacağız ve de yeni birimler açacağız. Diyaliz hizmetlerinde de daha çok hastaya ulaşmak adına mevcut 5 diyaliz makinasını 8’e çıkarttık. Ayrıca Suluova 1 Nolu Aile Sağlık Merkezinin yapım ihalesi gerçekleştirildi ve buraya 8 hekimlik Aile Sağlık Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile 112 Sağlık Hizmetini yaparak ilçeye kazandıracağız. Bunun yanı sıra ilçede Aile Hekimliği Hizmeti, 112 Hizmeti ve Evde Sağlık Hizmetlerini arttıracağız. İlçemizde 2 tane 112 Hizmeti mevcut. 2020 Yılında üçüncüsünü de ilçemize kuracağız. Suluova Evde Sağlık Hizmetleri ilimiz genelinde üst düzey hizmet vermektedir. 2019 Yılında 36 bin kişiye evde sağlık hizmeti verildi. Tüm bu güzellikleri biz geçmişte Avrupa da yapıldığını duyardık. Ama artık ülkemizde ve ilçemizde yapılmaktadır. Bir telefonla evlere sağlık hizmeti sunulmaktadır.” Dedi.

Amaçlarının diyaliz hastalarının yaşama sevinç ve umutlarına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Volkan Taşova ise, 23 hastaya 5 diyaliz makinesi ile diyaliz hizmeti verdiklerini, bu sayının arttırılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve diyaliz cihazı sayısını 8’e çıkarttıklarını, artık daha çok hastaya hizmet vereceklerini, hastaların haftanın belirli günlerinde diyalize girerek tedavi olduklarını, kronik böbrek yetmezliği hastalığının oldukça sıkıntılı bir rahatsızlık olduğunu ve sürecinin de büyük sabır istediğini, diyaliz hastalarının tedavisi için hastane olarak tüm imkanları seferber ettiklerini, onların moral ve sağlıklı olmaları için büyük caba gösterdiklerini belirterek her zaman onların yanlarında olduklarını ifade edip; Amacılarının tüm diyaliz hastalarının kaliteli bir yaşam sürmeleri için destek vermek olduğunu ifade etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Hastane Diyaliz Servis Doktoru Dr. Derya Demir, hastaların moral ve motivasyonunun artırmak suretiyle sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek olduğunu, Böbrek hastalığının çok uzun soluklu ve zahmetli bir hastalık olduğunu, bunun içinde hastanın moral ve motivasyonunun iyileşme ve sağlık adına oldukça önem arz ettiğini aktarıp tüm diyaliz hastaların yanında olduklarını belirtip şifalar dileyerek; “Hastalarımızın bize ettiği dualar bizi güçlendiriyor. Onları memnun ettiğimiz zaman biz de memnun oluyoruz. Hastalarımızı hayata pozitif bakarak bağlamak, onları neşelendirmek, onlara moral vermek için her yıl bu organizasyonu yapıyoruz. Moral tedavi süresinde en önemli şey. Ekip olarak hastalarımıza diyalize gelirken huzurla severek gelmelerini sağlamak için güler yüzlü davranıyoruz.” dedi.

Daha sonra Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz hastaneye katkıları dolayısıyla Belediye Başkanı Fatih Üçok’a teşekkür plaketi verdi.

Ardından tedavi gören hastalara protokol üyeleri tarafından birer plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Program diyaliz hastaların ile protokolün günün anısına pasta kesmesi ve yemek ikramıyla sona erdi.

Geleneksel olarak yapılan ve bu sene ikincisini düzenlediğimiz moral ve motivasyon gecesi etkinliğine, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Somuncu, Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Dr. Özgür Dalkıran, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yusuf Sarı, Kamu Hastanesi Başkan Yardımcısı Dr. Halil Erkan Erişti, Hastane Müdürü Sinan Yağlıoğlu, Müdür Yardımcısı E. Deniz Dinç, hastane idaresi, doktorlar, diyaliz hastaları, hasta yakınları ve hastane personeli katıldı.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.