DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Eczacılar Odasından Önemli Açıklama !

Eczacılar Odasından Önemli Açıklama !
REKLAM ALANI
30.03.2020
500
A+
A-

Eczacılar Odasından Önemli Açıklama !

– Amasya Eczacılar Odası, Covid-19 virüsüne karşı ülke çapında alınan önlemlerle hastalığın önüne geçilmeye çalışıldığını bildirdi.

Amasya Eczacılar Odası, bu kapsamda Amasya il ve ilçe genelindeki odaya üye eczanelerde bir takım zorunluluklar getirdiğini bildirdi.

İlçemiz eczanelerine tebliğ edilen karara göre;
1- Tüm eczacı ve eczane çalışanları maske takmak zorunda olacak.
2- Eczane personeli ile hastalar arasına en az 1 metre geriden şerit çekilerek, yakın temas engellenecek.
3- Eczanede oturma veya bekleme koltuğu ile her türlü ikram (çay, kahve) kaldırılacak.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Suluova Eczacıları Temsilcisi Ecz. Cemalettin Çakırtaş ise şu açıklamalarda bulundu:
“Odamızın aldığı kararları çok yerinde buluyoruz. Önümüzdeki günlerde eczanelerin mesailerinin kısaltılması veya nöbetlerde kepenk arkasından hizmet verilmesi gibi ek tedbirler de bekliyoruz.
Hastalar arası sosyal mesafenin korunması ve gerekirse içeriye en fazla 3 hasta alınması da düşünülmelidir.
1.basamak sağlik kuruluşları olarak bizim görevimiz öncelikle insan sağlığını korumaktır. Bizim için gerisi ikinci plandadır.
Halkımızın şüphesi olmasın ki bu tedbirler bu düşünceyle alınmış ve öncelikle hastalarımızın sağlığını koruma düşüncesiyle hareket edilmiştir.
Çünkü eczanelerde bazen yoğunluk olmakta ve hastalar ve eczane çalışanları çok yakın mesafede durmaktadırlar.
Alacağız tedbirlerle hastalarımızın hem eczanede kalma süresini kısaltmak hem de hasta-hasta ve hasta-eczacı arasında olabilecek bir bulaşmayı engellemeyi hedefliyoruz.
Hemşerilerimizden ülkemizin ve insanlarımızın menfaati için alınan ve ilerde alınacak kararlara anlayış göstermelerini bekliyoruz.
Bu salgını hep beraber gayret ederek atlattığımız zaman sağlıklı günlerde yine bir arada olacağız. Ama zaman bu tedbirleri almayı gerektiriyor.
Son olarak halkımızı mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaya davet ediyoruz. Unutmayalım: Hiçbir virüs bizden ve sevgimizden büyük değildir.”

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.