DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

İmam Hatip Lisesi ve Pansiyon İnşaatı Başladı.

İmam Hatip Lisesi ve Pansiyon İnşaatı Başladı.
REKLAM ALANI
12.02.2017
1.709
A+
A-

İmam Hatip Lisesi ve Pansiyon İnşaatı Başladı.

-Suluova’da, 100 Yataklı Pansiyon ve İmam Hatip Lisesi inşaatı başladı.

Suluova Kaymakamı Dr. Vural Karagül ile Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Suluova Huzurevi yanında inşaatı başlayan okul alanında incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu’dan konu hakkında bilgiler alan Kaymakamı Dr. Vural Karagül; “Gelişmekte olan ilçedeki artan öğrenci sayısına paralel olarak yeni derslikler kazandırıyoruz. Gelecek nesillerimize daha nitelikli eğitim ortamları hazırlıyoruz. Böylelikle eğitim alt yapımızdaki kaliteyi de arttırıyoruz” diye konuştu.

Okul arsasının belediye tarafından karşılandığını ifade eden Belediye Başkanı Fatih üçok ise yaptığı açıklamasında; “bir eğitimci olarak son derece mutluyum, çünkü ilçemizdeki okul binaları yenileniyor ve güzelleşiyor. Halen başka bir okul binasında geçici eğitim gören İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz yapımı tamamlanınca buradaki kendi binasına taşınacak. Bu binalar ilçedeki eğitimin kalitesini arttıracak, öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim görmesini sağlayacak. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz. Mevcut binalar öğrenci teveccühü ve talebini karşılayacak nitelikte ve sayıda değil. Bu gibi yeni binalarla birlikte öğrenci sayısı daha da artacaktır. Hatta daha nitelikli öğrencilerde bu yeni binalardaki okullarda eğitim görmeyi arzu edecek. İmam Hatipli öğrencilerimiz sadece bir meslek lisesi değil aynı zamanda da üniversite eğitimini de alacak müfredatı okullarda öğrenen öğrencilerimizdir. Milli ve manevi duygular ile eğitim alıyorlar. Bu manada da hem hükümetimizin hem de bizlerin yoğun bir çabası var” dedi.

Huzurevi yanında ki 7.800 metre karelik alana 100 Yataklı Pansiyon ile 20 Derslikli Kız İmam Hatip Lisesinin yapımına başlandığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Pansiyon ve okul maliyetinin 7.2 milyon Tl olduğunu ve 500 günde tamamlanacağını belirterek kazandırılmasında emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

Kaymakam Dr. Vural Karagül ile Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu daha sonra Suluova Sentetik Çim Saha ile Bir Eylül Park alanında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.