DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Milli Futbolcu Sedat Yüce’nin İsmi Sahalarda Yaşayacak

Milli Futbolcu Sedat Yüce’nin İsmi Sahalarda Yaşayacak
REKLAM ALANI
26.12.2019
826
A+
A-

Milli Futbolcu Sedat Yüce’nin İsmi Sahalarda Yaşayacak.

-Amasya 1. Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonuna Türkiye Futbol Federasyonu’nun(TFF) onayı ile merhum Milli Futbolcumuz Sedat Yüce’nin ismi verildi.

Amasya ASKF Başkanı Naci Öztürk, TFF Amasya İl Temsilcisi Bünyamin Arslan ile merhum Sedat Yüce’nin ilk antrenörü Amasya Özel İdarespor Antrenörü Rasim Tufanoğlu ve eski yöneticisi Amasya Özel İdarespor Kulüp Yöneticisi Mustafa Bekar, genç yaşta hayatını kaybeden Milli Futbolcumuz Sedat Yüce’nin ailesini ziyaret etti.

Acılı annesi Arife(63) ile babası İsmet Yüce(64)’ye başsağlığı dileyen ASKF Başkanı Naci Öztürk ile İl Temsilcisi Bünyamin Arslan kişiliği, sporcu ahlakı, çalışma azmi ve futboldaki başarısı ile Milli Takıma kadar yükselerek ülke sporuna hizmet etmiş başarılı sporcu merhum Sedat Yüce’nin adını yaşatmak ve genç sporculara rol model olmasını sağlamak için Amasya 1. Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonuna Türkiye Futbol Federasyonun da onayı ile isminin verildiğini, ayrıca bir spor tesisine ismi verilerek “Sedat Yüce Müzesi” açılacağını, sezon boyunca da Amasya il ve ilçelerdeki tüm statlarda Sedat Yüce biyografisi ve resminin bulunduğu bilbortlar asılacağını, mevlit programı ve çeşitli organizasyonlarla da yıl boyunca merhum Milli Futbolcu Sedat Yüce’nin anılarak hatırlarının yaşatılacağını ifade etti.

Sporun rekabetten çok dostluk, kardeşlik ve vefa olduğuna değinen Naci Öztürk, “her yıl bölgemizdeki sportif faaliyetlere ve gençlerimize çeşitli şekillerde hizmet etmiş değerlerimizin bu emeklerine teşekkür etmek, onlara saygı ve vefa göstermek, ayrıca bu gibi değerlerin etrafında tüm spor komu oyunu ile vatandaşlarımızın kucaklaşarak sporun kitleleri birleştirici güzelliklerinin yaygınlaştırılması suretiyle bölge sporunun daha nitelikli ve etkili temsilini temin etmeyi arzuluyoruz. Bölgemizde ilk defa başlayan bu uygulama için il ve ilçelerimizdeki kulüp, takım ve sporcularımızın çoğunluğunun ortak kararı ile Türk futboluna kısa bir süre de olsa başarıyla hizmet etmiş, gençlerimize örnek olmuş merhum Milli Futbolcumuz Sedat Yüce’nin ismini Amasya 1. Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonuna vermeyi uygun gördük. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz, mekanı Cennet olsun. Tekrar kıymetli ailesinin, Türk sporunun ve tüm Amasyalılarımızın başı sağ olsun” dedi.

2014 Yılında henüz 20 yaşında denizde boğularak hayatını kaybeden oğlu Sedat Yüce’nin memleketi Amasya’da yaşatılmasından büyük memnuniyet ve mutluluk duyduklarını ifade ederek duygulu anlar yaşayan annesi Arife ile babası İsmet Yüce ise, genç yaşta oğullarını kaybetmenin acısını hala dün gibi yaşadıklarını, ancak hatırasının yaşatılacak olması nedeniyle üzüntülerinin hafiflediğini belirterek spor camiasının gösterdiği vefa dolayısıyla ASKF Başkanı Naci Öztürk, İl Temsilcisi Bünyamin Arslan başta olmak üzere desteği olan tüm spor komuoyuna teşekkür etti.

Daha sonra, ASKF Başkanı Naci Öztürk ile TFF İl Temsilcisi Bünyamin Arslan merhum Milli Futbolcumuz Sedat Yüce’nin bir portesini ailesine hediye etti.

Ziyarette, annesi Arife ve babası İsmet Yüce ile ASKF Başkanı Naci Öztürk, İl Temsilcisi Bünyamin Arslan, eski antrenör ve kulüp yöneticileri merhum Milli Futbolcumuz Sedat Yüce’nin anı ve hatıralarını tazeleyerek yapılacak etkinlikler hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.