DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Şehit Muharrem Saygün Lisesinden Örnek Proje.

Şehit Muharrem Saygün Lisesinden Örnek Proje.
REKLAM ALANI
15.11.2019
1.035
A+
A-

Şehit Muharrem Saygün Lisesinden Örnek Proje.

-Suluova Şehit Muharrem Saygün Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri “Sosyal Etkinlik Dersi” çalışmaları kapsamında okul bahçesi ile okul etrafında ki cadde ve sokaklarda çevre temizliği yaptı.

Ellerindeki çöp poşetleri ile okul bahçesinden başlayarak okul etrafındaki cadde ve sokaklarda gruplar halinde atık çöp toplayan liseli öğrenciler, bu duyarlı örnek davranışları ile toplumda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Suluova Şehit Muharrem Saygün Anadolu Lisesinin 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri ile öğretmenleri, ellerinde ki “Temiz çevre, temiz hayat” slogan yazılı dövizle okul etrafında ki bölgede mevcut atıkları toplayarak detaylı temizlik yaptı.

Bu örnek davranışları ile topluma mesaj vererek temizlik hareketi başlatan liseli öğrenciler, her atığın çöp olmadığını, ayrıca atık ve çöplerin çevreye rastgele atılarak çevre ve görüntü kirliği yapmak yerine belediye tarafından belirli noktalara yerleştirilen çöp konteynerlerine atılması suretiyle geri dönüşümlerinin sağlanabileceğini ayrıca çevre kirliliğinin de önüne geçilebileceğini ifade ettiler.

Projeye destekleri dolayısıyla Suluove Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eden Okul Müdürü Ensar Yalman, uyguladıkları Sosyal Etkinlik Dersi kapsamında “Temiz çevre, temiz hayat” projesi ile daha yaşanılabilir temiz bir çevre oluşturmayı ayrıca toplumda farkındalık ve çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirterek projede emeği ve de katkısı geçen Okul Öğretmenleri Şeref Sucu, Hüseyin Aksoy, Emine Helvacı ile öğrencilere teşekkür etti.

Projeye destek vererek öğrencilerle birlikte çevre temizliği yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Davu ise, oldukça önemli ve anlamlı olan projenin temiz bir çevrenin önemini anlattığını, yarınlara daha temiz ve daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek için yaşadığı yeri temiz tutmanın herkesin görevi olduğunu, öğrencilerin bu duyarlı davranışlarının ise herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Eğitimciler olarak okullarda öğrencilere çevre bilinci konusunda gereken alışkanlığın kazandırılması adına gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, en iyi ve en güzel temizliğin aslında hiç kirletmemek olduğuna vurgu yaptı.

Öğrencileri doğaya ve çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tebrik eden Ahmet Davu, gerçekleştirdikleri bu anlamlı sosyal sorumluluk çalışmasından dolayı Şehit Muharrem Saygün Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Liseli öğrenciler “her atık çöp değildir” sloganıyla toplamış oldukları evsel atıklar ile çöpleri Belediye temizlik aracına teslim ederken pet şişe, poşet ve ambalaj kağıdı gibi çeşitli atıkları ise okuldaki Sıfır Atık Projesine destek amacıyla oluşturdukları geri dönüşüm kutularına attılar.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.