DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Bayırlı Köyü 3. Bayram Şenlikleri Düzenlendi.

Suluova Bayırlı Köyü 3. Bayram Şenlikleri Düzenlendi.
REKLAM ALANI
08.09.2018
1.587
A+
A-

Suluova Bayırlı Köyü 3. Bayram Şenlikleri Düzenlendi.

-Suluova’ya bağlı Bayırlı Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen, “Bayırlı Köyü 3. Bayram Şenliği ve Nuri Ayvalı Pehlivan Güreşleri” gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Bayram Şenliği, Bayırlı Köyü doğumlu ünlü Şairimiz Mustafa Ayvalı’nın şiir sunumları ile devam etti.

Ardından yöresel lezzetlerimizden “dolma” yarışında birbirinden iddialı yarışmacılar hünerlerini sergiledi.

Daha sonra Milli Güreşçimiz ve Tarihi Kırkpınarın Milli Cazgırımız Nazif Barutcu’nun sunumları ile yapılan Bayrak Geçişi ve Bayrak Selamlaması katılanların vatan ve bayrak sevgisini coştururken yoğun ilgi ve alkış aldı.

Programa katılan Kaymakam Dr. Vural Karagül, AK Parti Milletvekili Hasan Cilez, Belediye Başkanı Fatih Üçok ile Bayırlı Köyü Muhtarı Mehmet Demirci birer selamlama konuşması yaparak halkın bayramlarını kutladılar.

Coşku ile devam eden şenliklerin bu bölümünde ise Güreşçilerimizden Yasin Şahin’in organize ettiği ve 10 boyda “Nuri Ayvalı Pehlivan Güreşleri” gerçekleştirildi. Birbirinden çekişmeli Karakucak güreşlerine sahne olan “Nuri Ayvalı Pehlivan Güreşleri” Başpehlivanlığını ise Naim Kötem kazanırken 2. Liği Memiş Katmerlikaya ve 3. Lüğü ise Sedat Celebi elde etti.

Bu yıl 3.’cüsü düzenlenen “Nuri Ayvalı Pehlivan Güreşleri” Ağalığını ise 9 aday arasından 7 bin Tl’ye geçen yılki ağalığı da alan Bayırlı Köyü doğumlu eski milli güreşçi ve milli güreş hakemi iş adamı Feridun Lafçı tekrar ve 2. Kez kazandı.

Şenliğin ödül töreninde ise, Suluova’ya bağlı Bayırlı Köyünde gerçekleştirilen “Bayırlı Köyü Bayram Şenliği 3. Nuri Ayvalı Pehlivan Güreşleri” programı etkinliğe destek ve katkı sunan Kaymakam Dr. Vural Karagül ve AK Parti Milletvekili Hasan Cilez ile spor ve güreşe katkıları dolayısıyla Anadolu Ajansı ve Suluova Yeni Haber Gazetesi Muhabiri Murat Arslan’a Bayırlı Köyü Muhtarı Mehmet Demirci tarafından birer plaket takdim edilerek teşekkür edildi.

Şenliklerin müzik bölümünde ise Bayırlı köyü ve bölgemizin değerli yerel sanatçılarımızdan 05 Murat, katılanlara etkili sesiyle birbirinden güzel türküler seslendirirken şenliklere coşku ve renk kattı. Müzik eğlence bölümünde ayrıca Rüzgar Kamil ve Süslü Ali’nin seslendirdiği türkülerle programa katılanlar oyunlar oynayıp halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.

Suluova Bölgesinde içerisinde bayramlaşma programı, bayram şenliği, yöresel yarışmalar ve Tarihi Karakuçak Güreşlerinin yer aldığı bir organizasyonun ilk defa Bayırlı Köyünde 3. kez düzenlenirken programa, Bayırlı Köyü ve Suluova ile diğer dış bölgelerden binlerce izleyici katıldı.

Organizasyonu ve katılımı ile büyük beğeni alıp takdir toplayan “Bayırlı Köyü Bayram Şenliği Nuri Ayvalı Pehlivan Güreşleri” etkinliği, katılanlara yöresel keşkek, dolma ve çeşitli verilen ikramlarla son buldu.

Büyük ilgi ve coşku yaşanan bayram şenliğinde katılanlara yöresel yemeklerimizden keşkek ve dolma ikram edilirken Şenliklere, Kaymakam Dr. Vural Karagül ve AK Parti Milletvekili Hasan Cilez, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Mahmut Demir, Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer, Kadın Kolları Başkanı Hatice Sarı, İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Esen, Muhtarlar Dernek Başkanı Metin Sarı, Esnaf Koop. Başkanı Ömer Karsavul, Esnaf Odası Başkanı Yaşar Tancı, Bakkal, Manav ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Enes Adnan Sözen, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar ve köy halkı katıldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.