DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Belediyesi, Atıkları Geri Kazanım Projesi Başlattı.

Suluova Belediyesi, Atıkları Geri Kazanım Projesi Başlattı.
REKLAM ALANI
15.11.2017
859
A+
A-

Suluova Belediyesi, Atıkları Geri Kazanım Projesi Başlattı.

-Suluova Belediyesi ile Amasya Katı Atık Bertaraf Birliği(AKAB) işbirliğiyle ilçe genelindeki tüm ambalaj atıklarının ayrıştırılması ve ekonomiye geri kazandırılması projesi kapsamında, kâğıt, plastik, metal ve cam şişelerin geri dönüşümünü sağlamak için şehrin çeşitli yerlerine Ambalaj Atığı Toplama Kumbaraları yerleştirildi.

Bir çevreci projeyi daha hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Fatih Üçok, Ambalaj Atığı Toplama Kumbaralarının İlçede atığın yoğun oluştuğu yerler olan marketler, okullar, kamu kurumları gibi alanlara yerleştirildiğini, toplanan ambalaj atıkları AKAB toplama-ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerine gönderilerek ekonomiye yeniden kazandırılacağını bildirdi.

İlçe halkından geri dönüşüm konusunda destek ve duyarlılık isteyen Başkan Fatih Üçok, Konu hakkında açıklamasında; “Geri kazanımla doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlanır, ekonomiye katkı sağlanır, çöplüğe giden atık miktarı azalır ve geleceğe yatırım yapılır. Suluova Belediyesi olarak şimdi de bu uygulamayı ambalaj atıkları için başlatıyoruz” dedi.

Başkan Fatih Üçok; “Ambalaj atıkları toplama ve geri dönüşüme kazandırma projesi kapsamında AKAB Yeşilırmak Geri Dönüşüm ve Enerji ile yapılan sözleşmemiz sayesinde Kentimizin çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz kumbaralar ile kullanılmayan kâğıt, plastik, metal ve cam şişelerin geri dönüşümünü sağlayacağız. Böylece çevremizi temiz tutarken ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız. Amacımız ve hedefimiz, çocuklarımıza temiz bir Suluova bırakmak” diye konuştur.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.