DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Kaymakamı, öğrencilerle kitap okudu.

REKLAM ALANI
01.01.2017
1.460
A+
A-

Suluova Kaymakamı, öğrencilerle kitap okudu.

-Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, milli eğitim müdürlüğü tarafından uygulanan ve 3 yıldır devam eden “Suluova Okuyor” Projesine destek amacıyla okuldaki okuma saatinde öğrencilerle kitap okudu.

Toki Çelebi Mehmet Okulunu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile birlikte ziyaret ederek ilk ders öncesi düzenlenen okuma saatine katılan Kaymakamımız Hayatı Taşdan, geçmiş dönemlere nazaran öğrencilerin çok daha iyi ortam ve metaryallere sahip olduğunu belirtti.

İlçe okullarında 3 yıldır “Suluova Okuyor” isimli bir proje yürüttüklerini, başarılı olan öğrencileri ödüllendirerek teşvik ettiklerini ifade eden Kaymakamımız Hayatı Taşdan; “Onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Büyükler de düzenli kitap okumalı ki çocuklarımızda bunu görsünler. Kitap oku demekle kimseye kitap okutamazsınız. Çocuklarımız aile bireylerini ve çevresindekilerinin kitap okuduğunu görmek istiyor. Buda çok dogaldır. Dolayısı ile özellikle çocuklarımızla kitap okuyarak onlarların hatırasında güzel anlar oluşturmalıyız. Bu da çocuklarımızın kitaba ve okumaya yaklaşamlarını sağlar. Ayrıca bizim inancımızın temelide okumaktır. İlerlemek ve gelişip kalkınmak istiyorsak düzenli şekilde millet olarak okumalıyız ve öğrenmeliyiz. Allah’ta insanı evreni okusun ve tanısın diye yaratmıştır. Bizde bu konuda çocuklarımızı okumaya teşvik etmeye çalışıyoruz” diye belirtti.

Kitap okuyan çocukların eğitim süreçlerinin daha düzenli ve başarılı geçtiğini aktaran Kaymakamımız Hayatı Taşdan, “Günümüz teknolojik sanal aleminin arttığı bir dönemde kitap okumaktan uzaklaşan bir toplum haline gelmek istemiyoruz. Ülke ve millet olarak daha güçlü ve kalkınmış olmak için daha çok okumalıyız ve dünyayı anlamalıyız” dedi.

Okuma saati sonrası öğrencilere hediyeler veren Kaymakamımız Hayatı Taşdan, okumanın önemine ilişkin sohbetlerde bulunarak sorun ve ihtiyaçlarını dinledi.

Okul Müdürü İdris Turgut’tan çalışmaları hakkında bilgiler alan Kaymakamımız Hayatı Taşdan’ın Okuma Saati etkinliğine ayrıca Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Türkmen, Naim Dursun, Uğur Menekşe, Okul Müdürü İdris Turgut, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.