DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılı Kutlandı

Suluova’da, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılı Kutlandı
REKLAM ALANI
07.09.2020
553
A+
A-

Suluova’da, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılı Kutlandı.

Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıl dönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Suluova’da kutlandı.

Suluova’da yapılan sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak yapılan kutlama, Hükumet Konağı önünde düzenlendi.

Kutlamaların ilk bölümünde, Kaymakam Abdullah Şen ile Belediye Başkanı Fatih Üçok, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra ise, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Astsubay Kıdemli Başçavuş Celal Özbek, şunları kaydetti:

“Bu zafer, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen Hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir millet sarsılmaz azim ve inancının zaferidir.

Ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı bir zaferdir.

Bugün, BU toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin ve milletinin bağrından kopan kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği bir zaferdir.

Türk Birlik ve beraberliğinin, kuderet ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı bir zaferdir.

Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk Ulusu için tarihte Bir dönüm noktasıdır.

Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun küllerinden, Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, kahraman bir Ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe görmüştür.

Bu Yıldırım harbi ile zalim ve mağrur düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda yok edilmiş, istila amacı ile Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgi ile bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir.

Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak, bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Çünkü her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu Harekat Türk Ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir kez daha kanıtlamıştır.

Bu zaferle, eşsiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş bütün uluslarında Hürriyet meşalesi olmuştur.

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 98’nci yıl dönümünde böyle bir milletin mensubu olmakla gurur duyuyoruz.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı Zaferin 98’inci yıldönümü Türk milletine de onun bağrından çıkan Kahraman ordusuna kutlu olsun.” Dedi.

Hükumet konağı önündeki kutlamanın ardından Suluova Şehitliği ziyaret edildi.

Buradaki programda, şehit kabirleri ziyaret edildi, Din Görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak tüm şehitler ile vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için dualar edildi.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.