DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da, “81 İl’iz Hepimiz Biriz” Proje Sergisi Açıldı.

Suluova’da, “81 İl’iz Hepimiz Biriz” Proje Sergisi Açıldı.
REKLAM ALANI
29.12.2017
1.335
A+
A-

Suluova’da, "81 İl'iz Hepimiz Biriz" Proje Sergisi Açıldı.

Suluova’da, Mehmet Bilgili Ortaokul öğretmen ve öğrencileri tarafından yerli malına dikkat çekmek için hazırlanan "81 İl'iz, Hepimiz Biriz" projesinin poster sergisi açıldı.

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan sergi açılışına katılan Kaymakam Vural karagül, yerli mallarının kullanımına teşvik amaçlı düzenlenen serginin çok anlamlı olduğunu, "81 İl'iz, Hepimiz Biriz" projesi poster sergisinin 80 il ile birlikte eş zamanlı olarak Suluova’da açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Sergi öncesi bir açılış konuşması yapan Mehmet Bilgili Ortaokulu Murat Erol, Yerli Malı Haftası kutlamalarının okullarda yeme ve içme etkinliği ile sınırlı kaldığını, dolayısıyla öğretmenler ile neler yapabileceğinden hareketle ülke genelinde gerçekleştirilen "81 İl'iz, Hepimiz Biriz" projesine ortak olduklarını belirterek, bu proje ile yerli mallarının tüketiminin artmasını ve birlik ve beraberliğin pekiştirilerek öğrenci ve de veliler ile yerli mallarının kullanımını özendirmek istediklerini söyledi.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında düzenlenen ve 81 İlde eş zamanlı açılan sergide, 81 ilin kendisine özgü ürünleri ve kültürlerini afiş çalışmalarıyla öğrencilere tanıtıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ise, “bu anlamlı sergiyi gezen öğrencilerimiz ülkemizde üretilen ürünleri ve hangi ilimizde hangi ürünlerin yetiştirildiğini öğrenmiş olacaklar. Bu proje, bir nebze hem göze, hem de kulağa hitap ediyor. Bu sergi sayesinde aynı zamanda bölgelerin kültürel ve tarihsel özelliklerini yakından görmüş oldular" dedi.

"81 İl'iz, Hepimiz Biriz" proje poster sergisinin, Amasya bölgesi adına Suluova ilçesinde açıldığını ifade eden Ahmet Davu; “Suluova ve Amasyamızın yerli mallarımız olan misket, soğan, et, kiraz, şeftali, bamya gibi ürünlerimizi ön plana çıkarttık. ‘Yerli malı ve ülke malı kullanalım’ diyoruz."

Proje Koordinatörü Ali Sarı ise yaptığı açıklamasında, projenin Avrupa da ki okullar için oluşturulmuş olan; iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak amacı olan öğrenme topluluğu e-Twining onaylı olduğunu, yerli mallarının tüketiminin arttırılmasının yanı sıra ülkemizde üretilen ürünler hakkında bilgi edinmek ile milli birlik ve beraberlik duygularının gelişmesini sağlamak amacıyla Amasya ili adına Suluova ilçesi ile birlikte 81 il de eş zamanlı olarak "81 İl'iz, Hepimiz Biriz" proje poster sergisinin açıldığını söyledi.

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan stantlardan oluşan sergide, her öğrenci oluşturduğu pano üzerinde belirlenen ilin yetişen ürünlerini ve özelliklerini tanıtarak açılışa katılanlara bilgilendirmelerde bulundu.

Sergi açılışına, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, Emniyet müdürü Murat Oflaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Uğur Menekşe ve Zafer Türkmen, Mehmet Bilgili Ortaokul Müdürü Murat Erol, okul idarecileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.