DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da İhtiyaç Sahibi 793 Aileye Bayram Yardımı Yapıldı.

Suluova’da İhtiyaç Sahibi 793 Aileye Bayram Yardımı Yapıldı.
REKLAM ALANI
19.06.2017
1.188
A+
A-

Suluova’da İhtiyaç Sahibi 793 Aileye Bayram Yardımı Yapıldı.

-Suluova SYD Vakfı, 793 İhtiyaç Sahibi Aileye Bayram Yardımında Bulundu.

Suluova Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Başkanı Kaymakam Dr. Vural Karagül, ilçe genelinde tespiti yapılan 793 ihtiyaç sahibi aileye bayram yardımında bulunduklarını belirtti.

Kaymakam Dr. Vural Karagül, düzenli olarak vakıf kanalıyla ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi. 
 Manevi değeri yüksek dini bayramlarda ise ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyetini gidererek bayramlarını daha huzurlu geçirmeleri için bayram yardımı kapsamında para yardımı yaptıkları ifade eden Kaymakam Dr. Vural Karagül, AA/Yeni Haber Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Vakıf mütevelli heyetimiz, ihtiyaç sahiplerini belirlerken bizzat ikametlerini ziyaret ederek yapıyorlar ve her hafta düzenlediğimiz toplantılarımızda bunların durumları görüşülüyor. Neticede gerçek ihtiyaç sahipleri tespitleri ve yapılacak yardımlar konusunda kararlar alıyoruz. İlçemizdeki gerçek ihtiyaç sahiplerimizi belirlerken 1 ve 2. derece yardıma muhtaç şeklinde iki gruba ayırdık. İlk defa yaptığımız bu uygulama ile 1. derece yardıma muhtaç grubundaki vatandaşlarımızı belirlerken hiçbir şekilde geliri olmayanlar ve yardım parası almayanlar, 2. derece yardıma muhtaçlar ise çeşitli yardım parası alanlar olarak belirledik. Bu kapsamda yaptığımız tespitlerde; 1. derece yardıma muhtaç 582 vatandaşımıza bayram yardımı olarak 200’er lira ve 2. derece yardıma muhtaç 211 vatandaşımıza bayram yardımı olarak ise 150’şer lira olmak üzere toplamda 793 ihtiyaç sahibi ailemize 148 bin 50 lira para yardımında bulunduk” diye konuştu.

Daha önceden gıda paketi şeklinde yapılan bayram yardımlarını bu kez nakit para yardımı şeklinde yaptıklarını söyleyen Kaymakam Dr. Vural Karagül;

“vakfımıza yapılan başvuruların yanı sıra mütevelli heyetimizin ikametlerinde yaptığı tespitler sayesinde bu yardımlar yapılıyor. Bu yardımlarımızı her bayramda yapacağız. Vakfımıza yapılan başvuruların yanı sıra mütevelli heyetimizin bizzat ikametlerinde yaptığı tespitler sayesinde bu yardımlar yapılıyor. İhtiyaç sahiplerinin tespitini ise zaman zaman benimde yer aldığım ev ziyaretleri ile belirliyoruz. Bu arada eşimde Vakıf Müdiremiz ile Belediye Başkanımızın eşi ve diğer görevlilerimizle birlikte bu ziyaretlere katılarak ihtiyaç sahiplerinin tespiti için yardımcı oluyorlar, sorun ve taleplerini alıyorlar. Amacımız, muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek, onların yaralarına merhem olmaktır. Bu yardımların yanı sıra evde bakım hizmetimiz devam ediyor, bu konularda çeşitli çalışmalarımız sürecek. Tüm vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını tebrik eder sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.