DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da pazar yerinde maske, yaş ve vücut ısısı denetimi yapıldı.

Suluova’da pazar yerinde maske, yaş ve vücut ısısı denetimi yapıldı.
REKLAM ALANI
08.05.2020
673
A+
A-

Suluova’da pazar yerinde maske, yaş ve vücut ısısı denetimi yapıldı.

– Yeni tip koronavirüs(covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında İç İşleri Bakanlığının talimatı üzerine Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri sebze ve meyve pazar yerinde denetimler yaptı.

Orta Mahalle bölgesinde Cumartesi günleri kurulan semt pazar yerinin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan Polis ile Zabıta ekipleri, maske takmayanlar ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların denetimlerini yaptı.

Pazar yerinde tezgahların 3 metre arayla konuşlanmasını sağlayıp sosyal mesafe konusunda pazarcı esnafına bilgilendirmelerde bulunan Zabıta ekipleri pazar yeri girişlerinde vatandaşlara maske ve eldiven dağıttı, dezenfektanlar yerleştirip ateş ölçer cihazı ile vücut sıcaklığı ölçümü ile kontroller yaptı, talimatlar hakkında uyarılarda bulundu.

Alınan tedbirlerin vatandaşların sağlığını korumaya yönelik olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Fatih Üçok, amaçlarının halkın sağlık ve huzuru olduğunu, 4 Mart 2020 Cuma saat:24.00’da yürürlüğe giren İç İşleri Bakanlığının talimatı üzerine pazar yerinde gerekli tedbirleri aldıklarını, tezgahların 3 metre aralıklarla yerleştirildiğini, esnaf ve halka sosyal mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulunarak maske ve eldiven dağıtımı yaptıklarını, dezenfektanlar yerleştirerek ateş ölçer cihazı ile vücut sıcaklığı ölçümü ile kontroller yaptıklarını söyledi.

Başkan Üçok, “Vatandaşlarımızın genel anlamda tedbirlere uyduğunu görüyoruz. Bu durum bizi mutlu ediyor. Ancak çok daha titiz ve tedbirli olmalıyız. Bu bir ulusal sorun ve milli bir mücadeledir. Kendimiz ve sevdiklerimiz için, insanlarımızın sağlığı için hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet edelim. Virüs, uygulayacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. ‘Evde kal Suluova, evde kal Türkiye’ diyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan komutasında tüm kurumlar ve imkanlarla milletimizin hizmetindeyiz. İçişleri Bakanlığımızın ilan ettiği bu kurallar hepimizin sağlığı içindir. Lütfen bunlara titizlikle riayet edelim” dedi.

Gerekmedikçe dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları konusunda halkı da uyaran Fatih Üçok, bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacaklarına inandığını belirterek Türkiye ve tüm insanlığın Koronavirüs(Covid-19) salgını belasından bir an önce kurtulmasını diledi.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.