DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

TOKİ Okulunda “İngilizce ve Oyun Sokağı“ Oluşturuldu.

TOKİ Okulunda “İngilizce ve Oyun Sokağı“ Oluşturuldu.
REKLAM ALANI
06.03.2019
1.243
A+
A-

TOKİ Okulunda “İngilizce ve Oyun Sokağı“ Oluşturuldu.

-Suluova TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulunda “İngilizce Sokağı“ ile satranç, dama, üç taş vb. oyunların yer aldığı “Oyun Sokağı“ Oluşturuldu.

Okul Müdürü Süleyman Uysal ve öğretmenlerini ziyaret ederek proje hakkında bilgiler alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, gerçekleştirilen etkinlik ile öğrencilerin bu sokaklarda hem eğlendiğini hem de eğlenirken öğrendiklerini söyledi.

Projenin oldukça anlamlı ve faydalı olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, öğrencilerin koridorlardan gelip geçerken istemeden bile olsa İngilizce kelimelere bakarak kolayca yeni şeyler öğrendiklerini, aynı zamanda öğrencilerin serbest zaman etkinliklerinde oyun sokağında arkadaşlarıyla vakit geçirerek farklı yeteneklerini keşfedebileceklerini ve bu yeteneklerini zamanla ileriye taşıyabileceklerini söyledi.

Küçük yaş gruplarındaki öğrencilere eğlenceli, renkli ve dikkat çekici öğrenme ortamları sunabilmenin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Ahmet Davu, gerek İngilizce sokağının gerekse de oyun sokağının oluşturulmasında emeği geçen TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.

Okul Müdürü Süleyman Uysal ise, okul koridorunda oluşturularak hazırlanan “İngilizce Sokağı“ ile öğrencilere İngilizce konuşma alışkanlığı kazandırma ve kelime hafızalarını artırmayı hedeflediklerini, bu sayede öğrencilerin İngilizce’yi daha rahat, kalıcı, zevkli ve pratik öğrendiklerini, İngilizce sokağının öğrencilerin seviyesine ve müfredata uygun görseller ile desteklenerek zenginleştirildiğini ifade etti.

Oluşturulan “Oyun Sokağı“ ile de çocukların oyun aracılığıyla daha çok sosyalleştikleri ve aralarındaki işbirliği algı ve davranışlarının geliştiğini aktaran Okul Müdürü Süleyman Uysal, oyun sokağındaki aktivitelerle çocukların öğrenerek keyifli vakitler geçirdiklerini belirtti.

TOKİ Okul öğrencileri teneffüs ve boş zamanlarında oluşturulan İngilizce Sokağı ile Oyun Sokağı’nda hem eğleniyor hemde yeni bilgi ve beceri öğreniyorlar.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.