DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SULUOVA SYDV 2024’DE, 84 MİLYON 499 BİN 306 TL AYNİ VE NAKDİ YARDIMLARDA BULUNDU

SULUOVA SYDV 2024’DE, 84 MİLYON 499 BİN 306 TL AYNİ VE NAKDİ YARDIMLARDA BULUNDU
REKLAM ALANI

SULUOVA SYDV 2024’DE, 84 MİLYON 499 BİN 306 TL AYNİ VE NAKDİ YARDIMLARDA BULUNDU

– Suluova Kaymakamı Şafak Gürçam, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfının(SYDV) 2024 yılında ihtiyaç sahiplerine toplamda 84 milyon 499 bin 306 TL ayni ve nakdi yardımlarda bulunduğunu, Aşevinin ise her gün 300 kişiye sıcak yemek verdiğini söyledi.

Muhtaçlık sınırına göre; Sağlık, eğitim, yakacak, vefat, öksüz-yetim, dul, engelli, yaşlılık, elektrik ve doğalgaz faturası gibi toplamda 26 kalemde Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfının çeşitli önemli yardımlarda bulunduğuna dikkat çeken SYDV Başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, SYDV, 2024 Yılında Muhtaçlık krıterlerine uyan 3 bin 133 hanede yaşayan 8 bin 9 kişiye toplamda 84 milyon 499 bin 306 TL ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını ayrıca Vakıf bünyesinde faaliyet gösteren Aşevinin ise her gün 300 kişiye sıcak yemek hizmeti verdiğini kaydetti.

Düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlaşma mevzuatı çerçevesinde yardımları ulaştırdıklarının altını çizen Kaymakam Şafak Gürçam; “Yardımlar konusunda Vakıf olarak düzenli şekilde toplantı ve hane ziyaretleri yapılarak gerekli tüm araştırma ve incelemeleri yapıyoruz. Gerek heyet toplantılarımızda ve gerekse de hane hane dolaşarak inceliyoruz, vatandaşlarımıza devletimizin imkanlarını kullanarak yardım vermeye gayret ediyoruz. Bunu yaparken de dikkatli davranmaya, gerçekten hak eden ve etmeyeni ayırmaya büyük gayret ediyoruz” dedi.

Devletin şefkat elini ihtiyaç sahiplerine daima uzattıklarına vurgu yapan Kaymakam Şafak Gürçam; “Yardımlardaki genel amaç, sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Özürlü, sakat, yardım ve bakıma muhtaç olan bireyleri tespit edip ihtiyaçlarını gidererek insanca yaşayabilecekleri bir ortama kavuşturmaktır. Hedefimiz, ekonomik ve sosyal durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın ailesi ile daha huzurlu ve mutlu geçinmelerini temin etmektir.” İfadelerini kullandı.

Sosyal devlet olmanın bir gereği bu yardımları ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere ulaştırdıklarını belirten Kaymakam Şafak Gürçam; “Tüm vatandaşlarımızın aile ve sosyal hayatlarında huzurlu ve mutlu olmalarını arzu ediyoruz. Ailelerimizin mutluluğu ve refahı çok önemli, çünkü mutlu aileler demek mutlu çocuklar ve bireyler demektir. Huzurlu, mutlu, iyi yetişmiş ve ahlaklı bireyler de toplumun yapısını oluşturur. Eğer bir toplum iyi yetişmiş, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip bireylerden oluşursa o toplum daha huzurlu, kültürlü, güçlü, daha gelişmeye ve kalkınmaya açık, daha bağları kuvvetli olup dayanışma, birlik ve beraberliği de daha güçlüdür. Böyle aile ve toplumları yetiştirmeliyiz. Bunun temeli de ailede başlıyor. Ailelerimizin güçlü olması devletimizin ve ülkemizin de güçlü olması demektir.” diye kaydetti.

SYD Vakfının yardım ve desteklerinin ramazan ayı ile 2025 yılında da aralıksız devam edeceğini belirten Kaymakam Şafak Gürçam; “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, toplumun farklı kesimlerine yönelik geniş kapsamlı yardımlarla sosyal dayanışmayı güçlendirmeye devam ediyor. Bu yardımlar ve projeler, toplumun ihtiyaç sahibi kesimlerine yönelik önemli destekler sağlamakta ve sosyal refahı artırmaktadır.” Dedi.

Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.