SULUOVA’DA ÇANAKKALE SAVAŞLARI GEZİCİ MÜZESİ AÇILDI



SULUOVA’DA ÇANAKKALE SAVAŞLARI GEZİCİ MÜZESİ AÇILDI
-Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında “Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisi” İlçemiz Şehit Osman Karakuş Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu’nda öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın ziyaretine açıldı.
Atalarımızın verdiği mücadeleyi adeta gözler önüne seren ve Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan alet ve envanterlerden oluşan yaklaşık 1.200 parça eser bulunan Müze 3 gün açık kalacak.
1.Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Cephesi´nde Anadolu insanının verdiği var oluş mücadelesini anlatan “Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisi”nin açılışını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Davu, Çanakkale ruhunun asla unutulamayacağını, bu ruhu bir kez daha yaşatmak ve diri tutmak için Çanakkale Gezici Müzesini ilçemize getirerek öğrencilerimizle ve vatandaşlarımızla buluşturduklarına vurgu yaptı.
Çanakkale’yi görmemiş ve ziyaret edememiş Suluova hemşerilerimiz ve öğrenciler için Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’nin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Ahmet Davu, Gençlerimiz ve çocuklarımız; Devleti ve milleti için, çocuklarının ve torunlarının geleceği için yüz binlerce Türk askerinin şehit olduğu Çanakkale Cephesi´nde yaşanan destansı mücadeleyi bu müze ile yakından görme ve anlama imkanı bulacaklarının altını çizdi. Bu toprakları canlarıyla vatan kılan, şanlı destanımızı tarihe “Çanakkale Geçilmez” diye kazıyan aziz şehitlerimizi sonsuz şükran, rahmet ve minnetle yad ettiğini söyledi. Tüm Suluovalıları da ücretsiz olan bu anlamlı müzeyi görmeye davet etti.
Müzede Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan alet ve envanterlerden oluşan yaklaşık bin ikiyüz parça eser bulunuyor. Müzede havada birbirine çarparak iç içe geçmiş mermilerin sergilendiği bölümler; düşman kuvvetleri ile Türk askerinin imkanlarını kıyaslamaya imkan sağlayacak ayakkabı ve silahları da barındıran Çanakkale Müzesi’nin her noktası atalarımızın verdiği mücadeleyi adeta gözler önüne seriyor.
Çanakkale Gezici Müzesi, Şehit Osman Karakuş Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonunda 2-4 Haziran tarihleri arasında 3 gün boyunca üçretsiz olarak ziyaretçilere açık olacak.
Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan