DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI ÇELTEK ŞUBESİNİN 8.OLAĞAN KONGRESİNDE CEMİL GÜVEN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ.

MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI ÇELTEK ŞUBESİNİN 8.OLAĞAN KONGRESİNDE CEMİL GÜVEN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ.
REKLAM ALANI

MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI ÇELTEK ŞUBESİNİN 8.OLAĞAN KONGRESİNDE CEMİL GÜVEN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ.

-Türkiye Maden İşçileri Sendikası(Maden-İş) Merzifon Yeni Anadolu Madencilik(Yeni Çeltek) Şubesinde 8. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Merzifon Öğretmen evi salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Genel Kurulda Divan Başkanlığını Türkiye Maden İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Başkan Yardımcılığını Şeref Zeyrek ve Zekeriya Aydın yaptı.

Sakin bir ortamda yapılan seçimler neticesinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Merzifon Yeni Anadolu Madencilik Şubesi yeni yönetimi 4 yıllığına şu isimlerden oluştu: Sendika Şube Başkanı Cemil Güven, Şube Başkan Yardımcısı Kazım Öksüz, Şube Sekreteri Burhan Çelik, Şube Mali Sekreteri Gökhan Eroğlu, Şube Teşkilatlandırma Başkanı Muhammed Mustafa Arabacı.

Tek liste ile yapılan seçimli 8. Olağan genel kurulda yeniden 4 yıllığına göreve seçilerek güven tazeleyen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Merzifon Yeni Anadolu Madencilik Şubesi Başkanı Cemil Güven, tüm katılan ve destekleyen herkese teşekkür etti.

Sendika Başkanı Cemil Güven yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şubesi, 1955 yılında bölge sanayi kuruluşlarının kömür ihtiyacını karşılamak için kurulmuş olup 1960’lı yıllarda sendikal faaliyetlere başlamıştır. Çeltek şubesi bu zaman kadar çok badireler altlattı. İyi ve kötü zamanlarımız oldu ama hep ayakta kaldık. Ne zaman bir sıkıntımız olsa Sayın Haluk İpek vekilimiz daima bizlere yardımcı ve destek oldu. Madencilerin sorunlarına katkı ve desteklerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, 17 şube ve 4 genel merkez yönetimiyle beraber maden camiasının haklarını savunmaktadır. Maden camiasına verdiği emeklerden dolayı genel başkanımıza ve yönetimi ile tüm sendika başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Maden sektörü dünyadaki en zor meslektir. Allah bu mesleği bize nasip etmiş. Çalışıp aile nafakalarımızı kazanıyoruz. Maden sektörünün kendisine göre zorlukları vardır. Ama her ne şartlarda olursa olsun hem kendi ailemizin nafakası için hem de ülke ekonomimiz için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Rızkımızı helal kazanmaya devam edeceğiz. Madencinin kazandığı çok iş sektöründen daha helaldir. Genel kurulumuz hayırlara vesile olsun.” Dedi.

8. Olağan Genel kurulun tüm madenciler ile bölgemize hayırlı olmasını dileyen AK Parti Amasya Milletvekili hemşehrimiz Haluk İpek ise, babası rahmetli Ali İpek’in de şeker fabrikasında işçi olarak çalıştığını ve kendisinin de bir işçi çocuğu olduğunu, Maden sektörünün yaşadığı hayatının bir parçası olduğunu, Suluova’da doğup büyümüş, bu bölgenin her iş sahasını bilen ve halkıyla iç içe olan biri olarak özellikle de maden sahalarındaki emek mücadelesine küçüklüğünden beri yakınen şahit olduğunu, her zaman da maden işçisinin sorun ve taleplerinin karşılanması ve de çalışma şartlarının iyileştirilmesi için daima her türlü desteği verdiğinin altını çizdi.

Maden sahalarının bölgemiz ve ülkemiz için çok kıymetli ve değerli olduğuna vurgu yapan Haluk İpek konuşmasında şunları kaydetti: “Bu bölgede maden sahaları ve şeker fabrikası ile tüm çalışanlarının emeği var. Biz Cumhuriyetin genç nüfusu olarak çalışarak Cumhuriyetimizi büyüttük. Ama 100 sene önce çok zor bir durumdaydık. Şimdi çok daha iyi bir durumdayız. Bu güzel gelişmede hepimizin, madencilerimizin ve işçilerimizin de çok büyük emeği var. Bizde Ankara’da bu işyerlerimizin yaşaması ve çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını almaları ve de onların haklarını savunmak için yoğun caba sarf ediyoruz. Geçmişte Türkiye çok sıkıntılar çekti. Türkiye Cumhuriyeti Selçuklu ve Osmanlı’nın devamı olarak kurulmuştur. Bizler büyük bir tarihi olan kadim bir milletin mensubuyuz. Yüzyıllarca dünyayı yönetmiş ve cihana adalet dağıtmışız. Geçmişte bu bölgede devletler kurup cihana adalet ve hizmetler verdiğimiz için bizim yeniden bölgesel bir büyük güç olmamızdan korkan batı, ülke yönetimimizi ve ekonomimizi sürekli sıkıntı içinde tutmuştur. Türkiye’nin yeniden büyük bir devlet ve süper güç olmaması için ülkedeki mevcut yönetimleri ve ülke ekonomisini sürekli kriz içinde tutarak iyi yönetemeyen bir devlet olması için daima çeşitli sıkıntılara maruz bırakılmışız. Bundan tüm ülke etkilendiği gibi maden sahaları ve çalışanlarımızda etkilenmiştir. Özellikle Cumhurbaşkanımızın önderliğinde son 20 yılda maden sahalarında ve işçilerimizin haklarında çok önemli iyileştirmeler yapıldı. İşçilerin hakları verildi. Yeterlimidir ? değildir. Ama imkanlar dahilinde daha çok iyileştirmeler yapılacaktır. Sizler bu maden sahlarında rızıklarınızı kazanırken bizlerde bir hemşeriniz ve buranın çocuğu olarak siz maden emekçilerimizin haklarını daima savunduk ve savunacağız. Rabbim hepinize bol kazançlı ve kazasız belasız sağlıklı iş hayatları nasip etsin. Şunda da ülkemizde pandemi, deprem ve dünya genelindeki sıkıntılardan kaynaklı sıkıntılar var. Ama 20-30 yıl öncesine göre ülkemiz gerçekten çok çok iyi durumdadır. Geçmişte ülkemizin bulunduğu bu coğrafya yani Osmanlı İmparatorluğu dünyanın süper gücü konumundaydı. Daha sonraki yıllarda dünyanın güç merkezi önce İngiltere ve Amerika’ya kaydı. Şu anda yeniden dünyanın güç merkezi doğuya kayıyor. Yani Cin ve Hindistan hinterlandına kayıyor. Bu kaymanın 30-40 yıl sürmesi tahmin ediliyor. Bu güç merkezi doğuya doğru kayarken esas mücadelenin geçtiği yer Akdeniz coğrafyası ve yaşadığımız coğrafya olacak. O yüzden ülkemizin güney ve kuzey taraflarında bu kadar çok sıkıntılar var. Türkiye çok önemli bir konumda ve çok önemli bir devlet durumundadır. Yaşadığımız coğrafya, Dünyanın bundan sonraki gelişiminde neler olabileceğinin ve ne çok büyük bir mücadelenin geçeceği bir coğrafyadır. Bizler ülke olarak sıkıntılarımızı aşabilecek güçteyiz.“ ifadelerini kullandı.

8. Olağan Genel kurula, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şen, Türk İş Amasya İl Başkanı ve Şeker İş Amasya Şube Başkanı Ayturan Küpçü, Belediye İş Sendikası Amasya Şubesi Başkanı Tuğrul Sevindi, çeşitli protokol üyeleri, delegeler ile madenciler katıldı.

Kaynak :Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.