SULUOVA KADIN GİRİŞİMCİLERİ KOOPERATİFİNİN PROJESİ HİBE KAZANDI

SULUOVA KADIN GİRİŞİMCİLERİ KOOPERATİFİNİN PROJESİ HİBE KAZANDI.
-Suluova’da 8 ay önce kurularak faaliyetlerine başlayan Suluova Üreten Eller Kadın Girişimcileri Kooperatifi, Ticaret Bakanlığının kaynak sağlayıcısı olduğu Kooperatifçilik Destek(Koop. Des.) Programına yapmış olduğu Kırsal Destek ve Kooperatifi Geliştirme Proje başvurusu kabul edilerek 100 bin TL hibe kazandı.
Kendisini ziyarete gelen Kooperatif Başkanı Canan Oral ile Koop. Üyesi Hacer Çakmak’ı tebrik eden Kaymakam Abdullah Şen, 8 ay gibi kısa bir sürede büyük aşama ve gelişim gösteren tüm kooperatif üyelerine teşekkür ederek topluma örnek gösterdi.
Suluova Üreten Eller Kadın Girişimcileri Kooperatifinin, Amasya bölgesinde kurulan 9 kooperatiften birisi olduğunu hatırlatan Kaymakam Abdullah Şen, yaptığı açıklamasında; “Amasya Valimizin himayesinde il genelinde 9 tane kurulmuş olup bizimde desteklediğimiz Suluova Üreten Eller Kadın Girişimcileri Kooperatifimizde ilçemizde kurulmuştur. 8 Ay önce kurulan kooperatifimiz tarafından hazırlanan proje hibe kazanmıştır. Kooperatifimizin ilk proje çalışması ve ilk kazandığı hibe dernek başkanı Canan hanım ve üye hanımlarımızın büyük emekleri sayesinde ortaya çıkmıştır. Proje kapsamında makine ve ekipman desteği hibesi alınacaktır. Makine ve ekipman hibe desteği kooperatif üyesi ev hanımlarımızın el emeği yöresel lezzetlerimizin markalaştırılması adına, üretim tesis alt yapısının güçlendirilmesi ve kadın istihdamının arttırılarak üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması adına büyük önem taşımaktadır. Yöremize has olup büyük talep gören mantı, dolma, çörek, hamur işi ürünler gibi yöresel el emeği lezzetlerden oluşan geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Kurulan Kooperatif bünyesinde üretim alanı, yöresel ürün ve tatlar ile yöresel kahvaltı ve ürün satış ofisi oluşturulmuş olup halkımıza hizmet vermektedir. Sektörde büyük bir teveccüh gördü ve İlçemizdeki kadın kooperatifimiz kısa bir sürede iyi organize olarak büyük bir gelişim gösterdi ve mesafe kaydetti.” İfadelerini kullandı.
Kooperatif başkan ve üyelerinin özverisi ve gayreti ile oldukça başarılı örnek çalışmalar ortaya çıktığının altını çizen Kaymakam Abdullah Şen, “üretilen yöresel lezzet ve tatlar halkımız tarafından da büyük teveccüh görmekte ve ürünler çok talep almaktadır. Valimiz ve bizde bu çalışmaları destekliyoruz. Proje kapsamında kazanılan hibe ile Kooperatifimizin ürün üretim alanını ve ekipmanlarını genişletip zenginleştirecekler ve hijyenik bir üretim ortamı kazanılmış olacak, üretim altyapısı güçlendirilmiş ve geliştirilmiş olacak, aynı zamanda üretim potansiyeli de artırılmış olacak. Bu sayede pazarda daha çok söz sahibi olunacaktır. Amacımız Suluova’mızda kurulan kadın girişimciler kooperatifi aracılığı ile üretilen yöresel ürün ve lezzetlerin markalaştırılmasını sağlamaktır. Ayrıca ev hanımlarımızın üretime daha çok katılımlarını sağlamak, yeteneklerini ortaya çıkarak değerlendirilmesine ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine yardımcı olmak, aynı zamanda aile bütçelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlanmasını desteklemektir. Kooperatifimiz aracılığıyla kadınlarımız üreterek ve istihdama katılarak daha mutlu bireyler olacaktır, aynı zamanda daha da sosyalleşmeleri sağlanmaktadır.“ dedi.
Hedefin üretim potansiyelini yükselterek pazarda daha çok söz sahibi olunması, Suluovanın yöresel lezzet ve tatların markalaşması, daha çok istihdamın sağlanması olduğunu kaydeden Kaymakam Abdullah Şen, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“bu sayede yöresel lezzet ve tatlarımız sektördeki hak ettiği yeri alacaktır. Kooperatif başkanı Canan hanım ve üyelerimiz örnek bir girişimcilik ortaya koymuştur. Geçmişten gelen tecrübeleri ve deneyimleri de buna katkı sağlamıştır. Oluşturulan Kooperatifçilik ve dayanışma ruhu kısa sürede bu başarıyı ortaya çıkarmıştır. Bir yerden destek almadan, tamamen ürettikleri yöresel lezzetlerle 8 ayda büyük bir gelişim göstermeleri tüm ev hanımlarımıza girişimcilik ruhu adına örnek olacak özelliktedir. Kooperatif çalışmalarında menfaat değil ortak kader birliği ve hedef önemlidir. Ortak hareket etme kültürünün elde edilmesi çok önemlidir. Bütün ev hanımlarımız değerli olup özellikle üretime ve istihdama katılmaları halinde daha mutlu bireyler olmaktadırlar. Buda toplumun geneline yansımaktadır. Suluovalı kadınlarımız sıfırdan kurdukları Kooperatif ile kısa sürede büyük başarı elde etmişlerdir. O girişimcilik ruhları ve özgüvenleri, elde edilen başarıları da kendi çocuklarına ve topluma da olumlu yönde örnek olacaktır. Toplumda bir sinerji oluşturacaktır. Amasya bölgesinde kurulan 9 Kooperatiften kısa sürede en büyük başarı gösteren kooperatif Suluovalı kadın girişimciler kooperatifi olmuştur. Hepsini kutluyorum, yeni yapılacak girişimlerle bu başarı daha da artarak ilçemizin yöresel lezzetleri ve kadın emeği hak ettiği yeri bulacaktır. Kooperatifçilik faaliyetleri aslında İslam kültürümüzün kurumsal yansımasıdır.” Diye kaydetti.
Kooperatif Başkanı Canan Oral ise, destekleri için Vali Mustafa Masatlı, Kaymakam Abdullah Şen, Belediye Başkanı Fatih Üçok ile herkese teşekkür etti.
Kaynak: Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan