DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

AK Parti İlçe Danışma Toplantısı Düzenlendi.

AK Parti İlçe Danışma Toplantısı Düzenlendi.
REKLAM ALANI
26.02.2017
1.599
A+
A-

AK Parti İlçe Danışma Toplantısı Düzenlendi.

-Suluova’da, AK Parti İlçe Genişletilmiş Danışma Toplantısı düzenlendi.

İlçemizin nezih ve tercih edilen mekanlarından Royal Düğün Salonunda AK Parti Suluova ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen, Türk Bayrağı ve AK Parti bayrakları ile sık sık “evet” sloganlarının atıldığı İlçe Danışma Toplantısında, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ve yapılacak olan Referandum hakkında bölge milletvekilleri ve parti yetkilileri tarafından açıklayıcı bilgilendirmelerde bulunuldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan toplantıda oluşturulan Divan Başkanlığını ise Seyfullah Dikmen, üyelikleri ise Yasin Şahin, Şakir Korkmazer, Semra Duzakçı ve Nebi Kalkan yaptı.

Ardından AK Parti Suluova İlçe Kadın Kolları Başkanı Demet Ergül ile Gençlik Kolları İlçe Başkanı Mustafa Usta birer selamlama konuşması yaparak 16 Nisan Referandum oylaması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını, Suluova’da "Evet" adına kapı kapı tanıtımlar yapacaklarını ve bugünden itibaren çalışmalarını başlattıklarını belirttiler.

Yoğun katılımın sağlandığı ve bazı vatandaşların ayakta kaldığı İlçe Danışma Toplantısına katılanlara “hoş geldiniz” diyerek teşekkür eden AK Parti Suluova İlçe Başkanı Muhammed Biçer ise, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ve Referandum ile ilgili bilgiler verip niçin “evet” denilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının Türkiye Cumhuriyetinin mukadderatını etkileyecek bir sistem olduğunu ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez milletin kendi anayasasını kendisinin yapacağına dikkat çeken AK Parti Suluova İlçe Başkanı Muhammed Biçer; “daha önce yapılan 5 anayasa darbeci zihniyetle ve vesayet odakları tarafından yapılmıştır. İlk kez bu millet kendi anayasasını kendisi yapacaktır. Niçin “evet” demeliyiz ? Kalıcı siyasi istikrar için “evet” diyeceğiz. Seçimlerin kesintisiz olarak 5 yılda bir yapılması ve hükümet kurulamama ihtimalinin ortadan kalkması için, Hızlı ve etkin bir icraat için, Güçlü yasama ve güçlü icraat için, Terörden arınmış güvenli ve huzurlu bir Türkiye için, Güçlü meclis ve güçlü temsil için, Birlik ve uzlaşma kültürü siyaseti için, Güçlü yönetim ve güçlü Türkiye için “evet” diyeceğiz. Bunun içinde ilçe teşkilatı olarak gece ve günüz demeden ev ev, kapı kapı dolaşarak bu 18 maddelik yeni anayasa paketini halkımızla istişare yapıp anlatacağız” dedi.

Bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Üçok ise, 1 Kasım seçimlerinde %71 oy oranı ile AK Partiye en yüksek desteği veren Suluova’nın referandumda da çok yüksek oranda bir destekle “evet” diyeceğine inandığını belirterek; “bu %71 oranını %80’e çıkarmak için söz verdik. Bunun içinde Suluovalı seçmenlerimize güveniyorum” dedi.

Önceki dönemlerde Suluovanın çevre ilçeler koşarken yerinde saydığını, kendisinin göreve gelmesi ile birlikte bölge milletvekilleri ile el ele vererek birlikte Suluova’ya büyük ve önemli yatırımlar kazandırdıklarını aktaran Fatih Üçok; “artık diğer ilçeler duruyor Suluova koşuyor ve birçok hizmet ve de yatırım alıyor ilçemiz, bu konuda kıskanılan bir ilçe konumuna geldik. 3 yıl içerisinde hükümetimizin ve özel sektörün yatırımları ile birlikte belediyemizin yatırımları ile Suluovamızı değiştiriyor ve dönüştürüyoruz. Bugüne kadar seçim vaatlerimizin %90’ını gerçekleştirdik. Bu bizim için büyük bir gururdur. Halkımıza ne vaat ettiysek çoğunluğunu yapmışız ve yapıyoruz. Daha güçlü bir Türkiye ve Suluova için bu referandum öncesi çalınmadık kapı bırakmayacağız. Özellikle “evet” diyenleri değil de kararsızlara bu yeni sistemi anlatıp “evet” demelerini sağlamalıyız. Ciddi şekilde çalışırsak Suluova olarak %80 oy oranı ile yine rekor kırarız. Sizlere ve partime güveniyorum. 16 Nisan 2017´de halkımıza gideceğiz, halkımızın oyları ile Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yapacağız. Yapılacak referandum seçimlerine katılımın çok olması hem de ’evet’ oylarının rekor kırmasını arzu ediyoruz. Halk oylamasının sonucunda halk kazanacaktır. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması sonucunda sandıktan güçlü Türkiye çıkacaktır” diye konuştu.

16 Nisan’da bir anayasa oylaması yapılacağını ve bu oylamanın Cumhuriyet tarihinin en önemli oylaması olduğuna dikkat çeken Milletvekili Haluk İpek ise yaptığı konuşmasında; “Bu yeni sistemde hiçbir zaman hükümet krizi olmayacak, hiç bir zaman da bu ülkede birileri artık ihtilale teşebbüs edemeyecek. Ve bu ülke ilelebet büyüme hedefinde yoluna durmadan devam edecek. Bu anayasa, ayrıca Suluova halkı için ayrı bir öneme sahip. Çünkü Suluovalılar, merhum Adnan Menderes’in kurduğu bu şeker fabrikasında çeşitli bölgelerden gelerek iş ve aş bulup sosyal statü kazandı. Adnan Menderes’in Suluovalılarda hakkı vardır. Bu halk oylaması geçmişte Adnan Menderes’e ve diğerlerine darbe yapanlarla bir hesaplaşmadır. Kendisine darbe yapılıp idam edilen Adnan Menderes’in Suluovalılarda şeker fabrikasından ötürü hakkı olduğu için bu referandumda Suluova’dan çok yüksek “evet” oyu çıkması lazımdır” diye kaydetti.

Demokrasi yerine konan vesayet sistemini AK Partinin tarumar ettiğinin ifade eden Milletvekili Naci Bostancı ise bir konuşma yaparak; “16 Nisan’da yapılacak referandum neticesinde geçilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde, 2002 yılından bu güne kadar AK Parti iktidarının bu memleket ve ülke için ortaya koyduğu hizmetleri daha da taçlandıracak ve yükseltecektir. Bu referandumda mesele particilik meselesi değildir. Bu referandum bu ülkenin uzun geleceği için, bu halkın ve toprakların kaderi bakımından çok önemlidir. O yüzden AK Parti ile MHP’nin bu anayasanın değişikliği için anlaşması parti çıkarları ile ilgili husus değildir, memleket çıkarları ile ilgili bir husustur. Bunu her türlü siyasi hesabın üstünde görerek davranmak milliyetçinin de, sosyal demokratın da görevidir. Referandum öncesi aslında yan yana gelemeyecek insanların bir anda yan yana geldiğini görüyoruz. Hayır cephesinde olan ve kendisine milliyetçi diyenler kimlerle yan yana olduğuna iyi dikkat etsinler. Çünkü milliyetçiliğin sorumluluğu büyüktür. Onun gereğini yapmazsan, onun ahlakının gereğini yapmazsan milliyetçi olamazsın, sadece milliyetçilikten geçinen birisi olursun ancak” dedi.

Konuşmaların ardından salonu dolduran partililer ile vatandaşlar ilçe danışma toplantısının yapıldığı tarih olan bugün(26 Şubat 2017) 63. Yaşına basan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunarak “bu millet evet diyecek” şeklinde sloganlar atmasının ardından program sona erdi.

Yoğun katılım nedeni ile bazı vatandaşların salona sığmadığı ve büyük ilgi gören programa Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ile il ve ilçe parti yöneticileri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.