DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

AMASYA’DA Kİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ PES DEDİRTTİ !

AMASYA’DA Kİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ PES DEDİRTTİ !
REKLAM ALANI
08.03.2024
291
A+
A-

AMASYA’DA Kİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ PES DEDİRTTİ !

-Amasyalı bir çiftçiyi hedef alan telefon dolandırıcıları, çiftçi babayı dolandıramayınca oğlunu arayıp “baban elimizde” dedi. Genç adama yaptırdıkları ise pes dedirtti.

Amasya’da kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar önce çiftçi babayı dolandırmaya kalkıştı, daha sonra oğlunu arayıp “baban elimizde” yalanı ile talimatlar verip otomobillerinin tüm camlarını kırdırttı.

Kent merkezine bağlı Kayacık köyünde oturan Bektaş Aksel’i (60) telefonla arayıp kendilerinin polis olduğunu söyleyen şüpheliler “Ben birinden inek aldım benim adıma sen 75 bin TL’yi hesaba yatır, ben gelince sana parayı geri vereceğim” diyerek kandırdıkları ve hesaplarına para yatırmaya ikna ettikleri belirlendi. Baba Bektaş Aksel bankaya gelip para yatırmak isteyince durumu anlayan banka görevlileri polise haber verdi. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bankaya gelerek baba Bektaş Aksel’in hesabına bloke koydurarak dolandırılmaktan son anda kurtardı

Bektaş Aksel’i dolandıramayacağını anlayan şüpheliler ardından oğlu Hakan Aksel’i (32) de arayarak “baban elimizde ticari taksiyle köye git arabanı al şehre gel, benim söylediğim yerde arabanı park et ” diyerek arabayı köyden kent merkezine getirmesi için ikna ettiler. Hakan Aksel verilen talimatları yerine getirerek otomobilini köyden kent merkezine getirdi. Genç adamın aracını Mehmet Varinli Caddesine park ettiren dolandırıcılar bu sefer de Hakan Aksel’e “otomobilinin bütün ön, arka camlarını ve farlarını kır ve parçala. Biz seni bankanın önünde babanla bekliyoruz” diyerek talimatlar verdiler. Oğlu Hakan Aksel de babasına bir şey yapacaklar korkusu ile otomobilinin bütün camlarını ve farlarını kırdı.

Çevredekilerin bir vatandaşın otomobilini parçaladığı ihbarı üzerine giden Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri baba ve oğlunun dolandırıcıların tuzağına düştüğünü tespit etti.

Ardından dolandırıldığını anlayan baba ve oğlu Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek şikâyette bulundular. Şikâyet üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

– Polisin Sayesinde Baba-Oğul Dolandırılmaktan Kurtuldu.

Telefonda kendini polis olarak tanıtanlara inanan Baba Bektaş Aksel başından geçenleri, “Ben polisim diye aradılar. Hesap numaralarımı ve söylediği bankaya gelmemi istediler. Telefondaki şahıs “ben birinden inek aldım benim adıma sen 75 bin TL’yi hesaba yatır, ben gelince sana parayı geri vereceğim.” dediler.

Ben de söylenilen bankaya gittim. Banka görevlisi dolandırılacağımı anlayıp hemen polise haber verdi. Polis ekipleri kısa sürede bankaya gelip hesaplarıma bloke koydurdu. Biz bankada işlem yaptığımız sırada dolandırıcılar oğlumu da arayıp “baban elimizde ticari taksiyle köye git arabanı al şehre gel, benim söylediğim yerde arabanı park et arabanın camlarını kır, bankanın önünde seni bekliyoruz.” demişler.

Oğlum da bana bir şey yapacaklar diye korkup arabamızın camlarını kırmış. Nasıl bir duruma düştüğümüzü anlamadım. Polisler bizi dolandırılmaktan kurtardı. Allah onlardan razı olsun. Bende karakola şikâyette bulunmak için geldim. Kendini polis, asker diye tanıtan kimseye inanmayın. Biz buna kandık, başkaları da kanmasın. Herkese inanmayalım” ifadeleri ile anlattı. objektifgazetesi

Tüm ifadeler:

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.