DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Amasya’nın Yeni Valisi Osman Varol Oldu.

Amasya’nın Yeni Valisi Osman Varol Oldu.
REKLAM ALANI
21.06.2017
1.814
A+
A-

Amasya’nın Yeni Valisi Osman Varol Oldu.

-Yeni Valiler Kararnamesine göre, Amasya Valisi Osman Varol oldu.

Bakanlar Kurulu'nca hazırlanarak Resmi Gazete'de Yayımlanan yeni Valiler Kararnamesine göre: 41 İlin Valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı ve 19 vali merkeze çekildi.

Buna göre; Amasya Valisi Salih Işık merkez valiliğine çekilirken Denizli Tavas İlçe Kaymakamı Osman Varol ise Amasya Valiliğine atandı.

Önceki yıllarda Suluova Kaymakamlığı görevinde bulunan ve son olarak Tunceli Valiliği görevini yürüten Osman Kaymak Samsun Valiliğine atanırken Samsun Valisi İbrahim Şahin ise merkeze çekildi.

Ayrıca, yine daha önceki yıllarda Suluova Kaymakamlığı görevinde bulunan ve son olarak Nizip kaymakamlığı görevini yürüten Harun Sarıfakıoğulları Giresun Valiliğine atandı.

Yine daha önceki yıllarda Merzifon Kaymakamlığı görevinde bulunan ve son olarak Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Fatih Geyim ise; Eğitim Dairesi Başkanlığına atandı.

-Yeni Amasya Valisi Osman Varol Özgeçmiş:
Dr. Osman Varol, 1976 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazanarak yükseköğrenimine başladı. 1999 yılında buradan mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Uluslararası İşletmecilik” Yüksek lisans programına katıldı.

2000 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine ilk adımını attı. Kaymakam Adaylığı sırasında çeşitli staj ve eğitim programlarına katılmasının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde başladığı yüksek lisans programını ve ayrıca İngiltere’de Nottingham Üniversitesi’nde “Sosyal Politika ve Kamu Yönetimi” alanında bir Yüksek Lisans Programını tamamladı. Bu süre içersinde Manisa Köprübaşı İlçesi’nde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

2004 yılı Mart ayında 88. dönem Kaymakamlık Kursu’nun ardından Rize İli Derepazarı İlçesi Kaymakamı olarak göreve başladı. 2005 – 2008 yılları arası Batman İli Hasankeyf ilçe Kaymakamlığı, 2008 – 2010 yılları arası Batman Vali Yardımcılığı, 2010 – 2011 yılları arası Trabzon-Yomra Kaymakamlığı yaptıktan sonra, 2011 – 2014 yılları arasında da İngiltere’de Southampton Üniversitesinde “Politika ve Uluslararası İlişkiler” alanında doktora programını tamamladı.
02/09/2014 tarih ve 2014/1032 Sayılı Müşterek Kararname ile Tavas Kaymakamlığına atanan Kaymakam Dr. Osman VAROL, 27/10/2014 tarihinde başladığı görevi 21/06/2017’de sona ermiş ve bu tarihte Amasya Valisi olarak atanmıştır.

Dr. Osman Varol evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.