ARA TATİL SONA ERDİ, SULUOVA’DA 8.500 ÖĞRENCİ TEKRAR DERS BAŞI YAPTI.


ARA TATİL SONA ERDİ, SULUOVA’DA 8.500 ÖĞRENCİ TEKRAR DERS BAŞI YAPTI.
-13-17 Kasım tarihlerini kapsayan ilk ara tatilinin sona ermesinin ardından Suluova’da Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim olmak üzere 48 okul ve kurumda eğitim-öğretim gören yaklaşık 8.500 öğrenci yeniden ders başı yaptı.
Eylül’de başlayan eğitim sürecine, 13-17 Kasım’ı kapsayan bir ‘ara tatil’ ile mola verildiğini ve ardından tekrar ders zilini çaldığını hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, bu ara tatilin öğrencilerin okul dışında kültürle, bilimle, sanatla, sporla, doğayla, değerlerimizle, oyunla ve sosyal sorumluluk çalışmalarıyla buluşma vakti olduğunu belirtti.
Ara tatil sonrasında yüz yüze eğitime kaldığımız yerden yine aynı coşku ve heyecanla başladıklarını belirten Ahmet Davu, “kutlayacağımız bir Öğretmenler Günü haftasında tekrar eğitim-öğretime başlamanın sevincini yaşıyoruz. Kıymetli meslektaşlarıma ve sevgili öğrencilerimize sağlıklı ve mutlu bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum.” dedi.
Müdür Davu; “Bakanlığın açıkladığı takvime göre; Yarıyıl tatili 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.
İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
2023-2024 Eğitim öğretim yılı kapanışı ise 14 Haziran 2024’te gerçekleşecek. Takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024’te başlayacak.” Diye kaydetti.
Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan