DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Halk Eğitim Merkezinden, Yılsonu Sergisi.

Halk Eğitim Merkezinden, Yılsonu Sergisi.
REKLAM ALANI
21.06.2019
751
A+
A-

Halk Eğitim Merkezinden, Yılsonu Sergisi.

-Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde açılan kurslarda kursiyerlerin hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği yıl sonu sergisi açtı.

Belediye Kültür Merkezinde açılan sergi öncesi bir konuşma yapan Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutluay Güven, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında toplam 6 bin 992 kursiyerin katılımıyla ilçemizde 311 mesleki, sosyal ve kültürel kursun açıldığını belirtti.

Açık lise, açık ortaokul ve liseden mezun 150 öğrenciye de üniversite hazırlık kursları verdiklerini anlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutluay Güven, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okur Yazarlık Seferberliği kapsamında ise 69 kursiyerin okuma yazma kurslarını başarıyla tamamladığını söyledi.

Halk eğitim merkezlerinin kültürel değerlerimizin tanıtılması, yaşatılması, yaygınlaştırılması ve genç kuşaklara en doğru şekilde aktarılması yönündeki çalışmalara ağırlık ve öncelik verdiğine dikkat çekerek Halk Eğitim Merkezlerinin misyon ve vizyonu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kutluay Güven, “halk eğitim merkezi, hayat boyu öğrenmenin gerekliliğini yerine getiren, her yaş, her statü, her kültür ve her eğitim düzeyindeki vatandaşlarımızın ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini sağlayan bir yaygın eğitim kurumudur. Kurumumuz “beşikten mezara kadar” öğrenme işini planlı, programlı bir şekilde hayata geçiriyor. Bunu yaparken, insanımızı pozitif tüketicilikten, aktif üretici konumuna getirmeyi, bir iş yerinde çalışabilecek, kendi işini kurabilecek bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflemektedir. 7’Den 77’ye, okuma yazma bilmeyen insanımızdan, öğretmenimize, huzurevi sakinlerimizden anaokulundaki çocuklarımıza kadar herkes kurumumuzun hedef kitlesidir” dedi.

Halk Eğitim Merkezlerinin 7´den 77´ye toplumun her kesimine hitap ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ise, buralarda her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun olarak verilen kurs ve eğitimlerin, kursiyerlerin sosyal, kültürel ve mesleki açıdan gelişimini sağlayıp; toplumsal değerlere saygılı ve üreten insanlar yetiştirilmesine büyük katkı sağladığını, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde de yine vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda hem ilçe merkezinde hem de köylerde ihtiyaç duyulan kursları açmaya devam edeceklerini ifade ederek, sergide emeği geçen idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri tebrik edip başarılı çalışmalarının artarak devamını diledi.

Konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu. Ardından Acar Muhammed Kaşka “bu vatan bizim” isimli şiirini okudu. Devamında ise ilçemizin yetiştirdiği değerli yerel sanatçımız Ramazan Boz, bağlama eşliğinde etkili yorumu ile “Magosa Limanı” ve “Harmana Serdiler Sarı Samanı” isimli türküler seslendirirken katılanların büyük beğenisi ve alkışını aldı.

Daha sonra, protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilerek yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Yılsonu sergisinde, usta öğreticiler eşliğinde kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı her biri birbirinden güzel çeşitli alanlarda yüzlerce el işi-göz nuru çalışmalar yer aldı. Sergide ayrıca Huzurevi sakinlerinin de çalışmaları yer aldı.

Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği yılsonu sergisinin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Belediye Başkan Vekili Mustafa Temel, daire amirleri, okul müdürleri, halk eğitim merkezi usta öğreticileri ile kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.