G Ö R D Ü K Ç E ! BİR ZAMANLAR !!!G Ö R D Ü K Ç E !

G Ö R D Ü K Ç E !
BİR ZAMANLAR !!!
-Cengiz KARADAĞ yönetimindeki ‘SULUOVA YENİ HABER GAZETESİ’nde 2002 yılında ilk defa yazılarıma başladığımda, şimdi olduğu gibi köşemin adı yine ‘GÖRDÜKÇE’ idi.
O zamanlarda da yazmaya başladığımda ben ‘YAZAR’ değil bir ‘YAZAN’ olduğumu belirtmiştim.
Şimdi de öyleyim.
Bir Yazar değil, Yazan’ım.
Yine o zamanlar; ‘Gördüklerimi yazarım, çok itimat ettiklerimin sözlerine itibar eder, onları da çekinmeden yazarım’ diye de açıkça ifade etmiştim.
Şimdilerde de o sözlerime itaat ediyor ve dolaysıyla gördüklerimi ve itimat ettiklerimden duyduklarımı yazıyorum.
Yukarıda arz ettiğim beyanlarımı niye tekrarladım: Onu da sayfamın sonlarına doğru izaha çalışacağım.
-Dünyada ‘10 OCAK DÜNYA ÇALIŞAN GAZETİCİLER GÜNÜ’ olarak benimsenmiş.
-Ülkemizde de 10 Ocak günü, ‘Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanacak,
Dolayısıyla: Suluova’nın tek Gazetesi olan SULUOVA YENİ HABER GAZETESİ’ne emek verenlerde,
Bu Gazeteye haberleriyle, yorumlarıyla, basımında-dağıtımında emeği bulunanlar da belki kendi aralarında kutlama bile yapmayacaklar.
Dolayısıyla Suluova Yeni Haber Gazetesine emek verenlerinde ‘Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle Bir tepriği, bir teşekkürü hak ettiklerini biliyorum.
Zira: Gazeteye haber-yazı hazırlamak, karda-kışta, gecesinde-gündüzünde şartlar ne olursa olsun haber peşinde koşarak sayfalarca sözü, söylenen her kelimesini es geçmeden Gazete sayfalarına aktarmak hem çok zor hem de mesuliyetli bir iştir.
Evet her şartta sahada haber peşinde koşmak ve onları masa başında saatlerce dikte etmek azim ister, sabır ister.
İşte bunun günümüzde ‘Suluova Yeni Haber Gazetesi’ndeki Kahramanı hiç şüphesiz ki GAZETECİ MURAT ARSLAN’dır.
Gazeteye haberlerin basımını hazırlayan ESAT KURT‘tur.
-Bir zamanlar ise: 2002 yılından 2004 yılına kadar SULUOVA YENİ HABER GAZETE’sinde Köşesi olan:
-NEHİR adlı köşesiyle ÖZDEN OTÇU (Rahmetli).
-ŞAFAK adlı köşesiyle İLKAY VURAL(Sağlık).
-GÜL ve DİKEN adlı köşesiyle GÜLSEREN ATİLA.
-ESİNTİLER adlı köşesiyle Av.BAHADIR ÖZSARAÇ.
-BİTKİLERİN DİLİNDEN adlı köşesiyle ARZU BEYZA YILMAZ.
-DOST SICAKLIĞINDA adlı köşesiyle MİNE ÖZDEN.
-GÖRDÜKÇE adlı köşesiyle EKREM GÜN,
Gibi SULUOVA YENİ HABER GAZETESİ’NDE köşesi olan yazanlar vardı.
Yukarıda isimlerini verdiğim yazı sevdalısı dostlarımız zaman içinde yazı yazmayı bırakmışlardır.
Ekrem Gün olarak ben ise: SULUOVA YENİ HABER GAZETESİ‘ndeki ‘GÖRDÜKÇE’ adlı köşemde haftalık olarak yazı yazmaya hala devam ediyorum. Gazete patronum Hacı Cengiz KARADAĞ’ın ve okurlarımın hoş görüsü devam ettikçe haftalık yazılarıma da devam edeceğim.
Ayrıca: zaman zaman da ’Uzman Diyetisyen GÖZDE DAVU’ ise sağlık köşesindeki yazılarıyla ‘SULUOVA YENİ HABER GAZETESİ’ne ve dolaysıyla Halkımıza hizmet sunmaktadır.
Cümle okurlarıma arz ederim ki ben konuşmayı pek beceremem, lakin yazmayı severim. O da yazabildiğim kadar. Ben, Medeniyete Rehberlik eden Gazetede Köşe yazılarıma devam edeceğim.
Tüm bunlardan sonra bir ‘YAZAN’ olarak, ‘DÜNYA ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ’ başta SULUOVA YENİ HABER GAZETESİ İmtiyaz Sahibi HACI CENGİZ KARADAĞ, Gazete Muhabiri MURAT ARSLAN, Editör ESAT KURT ve Yazı İşleri Müdürü Abdül Samet KARADAĞ olmak üzere diğer tüm Gazetecilere, Gazete emekçilerine kutlu olsun, hayırlı olsun.
YAZAR. EKREM GÜN