DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

HAFIZ VE VELİLERİNDEN OLUŞAN 213 UMRECİ DUALARLA YOLCU EDİLDİ.

HAFIZ VE VELİLERİNDEN OLUŞAN 213 UMRECİ DUALARLA YOLCU EDİLDİ.
REKLAM ALANI
02.01.2024
565
A+
A-

HAFIZ VE VELİLERİNDEN OLUŞAN 213 UMRECİ DUALARLA YOLCU EDİLDİ.

–Suluova Şehzadeler Kur’an Kursun’da hafızlıklarını tamamlayan 67 Hafız ve Hafıze ile velilerinden oluşan 213 kişilik kafile dua ve salavatlarla  umre’ye yolcu edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan ve hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler ile velilerden oluşan Umreci kafilesi için Şehzadeler Kur’an Kursu önünde uğurlama programı düzenlendi.

Suluova İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen yolcu etme programında açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, ”Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan Hafız, Hafızeler ile din görevlisi ve velilerden oluşan 213 kişilik bir kafilenin umre ziyareti için kutsal topraklara yolcu ediyoruz. Kafilede yer alan 65 hafız öğrencinin umre masrafları ile ihramlarının hayırseverler ve Belediye tarafından karşıladığı. Allah razı olsun onlardan. Rabbim Umrelerini hayırlı ve mübarek eylesin. Umre, ömür kelimesinden gelir ve bir ömre bedeldir. Umre, HZ. Peygamberimizin de dediği gibi, bir umre, diğer umreye kadar olan günahları kapatır. Umre, insanın ahlakını yeniden inşa eder. Umre, İslam tarihine bir yolculuktur. Bu hafız öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımız ile umreye gönderen hayırseverlerden Allah razı olsun.“ dedi.

Bugüne kadar Umreye giden hafızların ihramlarını belediye olarak karşıladıklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok; “Bu hafız kardeşlerimiz, bir çok kişinin başaramadığı Kur’an-ı Kerimi hıfzettiler. Allah onların zihinlerini ve nasiplerini açık etsin. Onları yetiştiren hocalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu hafızlarımızın Hz. Peygamberimiz ile buluşmasına vesile olan tüm hayırsevere teşekkür ediyorum. Velilerine de çocuklarımızı Kuran yolunda yetiştirdikleri için. Suluova ile iftihar ediyoruz. On yıllık süreçte binlerce hafızımızı umreye gönderdik. Bugünde 67 hafız daha gönderiyoruz. Bunların sayısı her geçen zaman çoğalıyor. Kuran yolunda Cenabı hak hepimizi hizmetçi eylesin. Peygamberimize bizlerden selam götürsünler, ülkemiz ve milletimiz için dua edin. Allah yolcuğunuzu ve niyetinizi mübarek eylesin.” Diye kaydett.

Ardından din görevlileri çeşitli ilahiler seslendirdikten sonra 213 umreci dua ve salavatlar ile büyük bir kalabalık eşliğinde 5 otobüsle kutsal topraklara yolcu edildi.

Kaynak :Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.