DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

“İnşaat sektöründe kendi geleceğini inşaa et” proje kapanış töreni yapıldı.

“İnşaat sektöründe kendi geleceğini inşaa et” proje kapanış töreni yapıldı.
REKLAM ALANI
16.11.2017
1.331
A+
A-

“İnşaat sektöründe kendi geleceğini inşaa et” proje kapanış töreni yapıldı.

-Suluova Ticaret ve Sanayi Odasının(TSO), “inşaat sektöründe kendi geleceğini inşaa et” isimli projenin kapanış töreni gerçekleştirildi.

TSO konferans salonunda yapılan kapanış programında açıklamalarda bulunan Kaymakam Dr. Vural Karagül, AB hibe ve projelerini desteklediğini, AB Projelerinin, yapılacak işlerin teknik ve doğru yapılması bakımından ülke için kazanımlar sağladığını belirterek, TSO Başkan ve yönetimini proje dolayısıyla teşekkür ederek Proje kapsamında belge almaya hak kazanan kursiyerleri de ayrıca tebrik etti.

TSO Başkanı Turgut Aksu ise, yaptığı konuşmasında; “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” Hibe Programı kapsamında hibe kazanan ve TSO koordinatörlüğünde 1 yıldır yürütülen “İnşaat Sektöründe Kendi Geleceğini İnşaa Et” Projesinin sona ermesinin ardından yeni proje çalışmaları yürüttüklerini bildirdi. 
Turgut Aksu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkemizde ve bölgemizde Tüm sektörlerin en büyük ihtiyacı yetişmiş kalifiye elemandır. Bu projemizle bölgemizin ve ülkemizin inşaat sektörü alanında kalifiye bilgili ve belgeli eleman ihtiyacını gidererek dezavantajlı bireylerin istihdamının yanı sıra odamızda ve bölgemizde proje kültürü oluşturmayı hedefledik uyguladığımız projemizde üstün gayret ve çalışmalarından dolayı Odamız Meclisi ve Personellerine huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Odamızda Oluşturduğumuz Proje kültürüyle, biten bu projemiz akabinde. Duyuruya açılacak programlara hazır olarak yeni Avrupa Birliği projelerimizle, seracılık üzerine projemizi, işleme koyacağız. Bu açıdan baktığımızda Odamızın amaçlarından bir olan, ilçemizde sosyal projelere ve sosyal sorumluk alanında faaliyetlere katılmak ve yürütmek olan amacımızı yerine getirmenin, haklı gururunu yaşamaktayız, bu gurur ve başarı aynı zamanda tüm Odamız üyelerinin aittir
Yürütmekte olduğumuz Projemiz çerçevesinde Bölgemiz ve Ülkemizin ihtiyacı olan İnşaat Sektörüne 105 bilgili, belgeli, kalifiye elemanı kazandırmanın haklı gururu ile bu proje ile elde ettiğimiz bilgi ve tecrübelerimizle gerek üyelerimizin gerekse diğer kurumlarımızın daima hizmetine hazır olduğumuzun bilinmesini temenni ediyorum. 
6111 sayılı kanun çerçevesinde Mesleki Yeterlilik Kurumu Yetki Belgesine sahip kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya varan SGK işveren payı devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu çerçevede gerek projemizde belgelendirdiğimiz elemanlar gerekse önümüzde ki süreçte Odamız organizesinde yapacağımız belgelendirme çalışmaları ile işverenlerimizin ve işçilerimizin teşviklerden yaralanmalarına katkı sağlayacağız. 
Mesleki Yeterlilik Kurumu Yetki Belgesine sahip kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya varan SGK işveren payı devlet tarafından karşılanması ile ilgili teşviklerden yararlanma konusunda bilgi almak için Odamızda sizlere hizmet etmekten memnuniyet duyarız. Sayın Misafirlerimiz Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak gerek ulusal bazda gerekse yerel bazda uygulayacağımız projelerle ilçemize ve üyelerimize her zaman destek olmaya devam edeceğimizi bildirerek hepinize katılımlarınızdan dolayı şahsım ve Yönetim Kurulu Adına teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Tuğçe Neval Taymaz tarafından Proje kapsamında yapılan faaliyetlerle alakalı bilgilendirme sunumu yapıldı.

Program sonunda ise, proje kapsamında eğitim gören kursiyerlere Kaymakam Dr. Vural Karagül tarafından belde ve sertifikaları verilerek tebrik edildi.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, Suluova MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Murat Karavin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adil Başara, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tacettin Özmen, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Esem Kodaman, AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Protokol üyeleri, kursiyerler ve Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.