DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

MERA VE YAYLAKLAR İNCELENDİ

MERA VE YAYLAKLAR İNCELENDİ
REKLAM ALANI
22.11.2021
355
A+
A-

MERA VE YAYLAKLAR İNCELENDİ

-Amasya İl Tarım ve Orman Müdür Hayrullah Göktekin mera ve yaylaklarda incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yürütülmekte olan mera ıslah ve amenajman (ormanların daha verimli kullanılması için yapılan çalışma) projeleri kapsamında Tarım ve Orman Amasya İl Müdürü Hayrullah Göktekin, Amasya’ya bağlı köylerde yaylak ve meralarda incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince yapımı tamamlanan sıvat, gölgelik ve kaşınma kazıklarını inceleyen İl Müdürlüğü Mera Birimi personellerinden bilgiler aldı.

2021 yılında Merkeze bağlı köylerde 8, Göynücek’e bağlı köylerde 1, Gümüşhacıköy’e bağlı köylerde 2, Merzifon’a bağlı köylerde 4, Suluova’ya bağlı köylerde 2, Taşova’ya bağlı köylerde 3 adet sıvat; Suluova Eraslan Köyüne ise 1 gölgelik ve 10 adet kaşınma kazığı olmak üzere toplam 20 adet sıvat, 1 gölgelik ve 10 adet kaşınma kazığının yapımı tamamlandı. Projelerin toplam maliyeti 474.632,00 TL’yi buldu. Göçer ve köylülerin kullanımına açılan projeler üretime büyük ölçüde katkı sağlamıştır. İçinde bulunduğumuz 2021 yılında toplamda 31 adet yapıyı tamamlayarak Amasya hayvancılığına katkı sağlanacağı belirtildi.  

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.