DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Pancar Bedelleri Ödenmeye Başlandı.

Pancar Bedelleri Ödenmeye Başlandı.
REKLAM ALANI
14.02.2019
1.440
A+
A-

Pancar Bedelleri Ödenmeye Başlandı.

-Şeker Fabrikasında, kalan 32 milyon TL Pancar Bedelleri Ödemesi Başladı.

Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, fabrika’ya üreticiden satın alınan 453 bin 700 ton pancar karşılığında çiftçilere daha önce yaptıkları 83 milyon TL’lik avans ödemesinden kalan 32 milyon TL’nin ödemesinin bugün itibari ile başladığını belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, kalan avans ödemelerinin fabrikaya bağlı 10 bölgede başladığını söyledi.

2018/2019 yılına ait pancar bedellerini söz verdikleri gibi kesin hesap tarihinden önce ödeyerek çiftçilerin sofrasında aş, yarınları için umut olmaya devam ettiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı; konu hakkında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “10 bölgede 4 bin 239 pancar üreticisiyle pancar sözleşmesi imzalanarak 86.800 dekar sahada pancar ekimi yapılması sonrası 453.700 ton pancar alınmıştır. Bölgemizin en önemli ekonomik değeri ve bir çiftçi kuruluşu olan Amasya Şeker Fabrikası 2019/2020 yılı için pancar ekim taahhütlerini almaya başlamış olup taahhütlerin alımı devam etmektedir.”

Fabrikanın gücünü sermayesi tabanında mevcut yılların tecrübesine, sağ duyusuna ve özverisine sahip çiftçilerinden aldıklarının altını çizen Mustafa Saatcı; “Gönül vermiş tüm paydaşlarımızın bilmesini isteriz ki yarınlarımız bu günlerimizden daha güzel ve aydınlık olacaktır. Bizler için tek gaye yöremiz siyasileri, çiftçisi, işçisi ve yönetimiyle güçlü bir Amasya Şeker, güçlü bir Türkiye’dir. Bu amaca yönelik 2019/2020 şeker kotamız Fabrika yönetimimizin üstün gayreti ile 83.370 tona çıkartılmıştır. Üreticilerimize 16 polar şekere göre 300 TL/Ton fiyat verilmiş olup, 800 bin ton pancar üretimi hedeflemekteyiz. Üreticilerimizle birlikte inşallah hedefimizi yakalayacağız” dedi.

Çiftçilerin alın teri kurumadan pancar bedellerini ödemekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı; “Çiftçilerin ürün bedellerini erken aldıklarında yaşamış oldukları sevinçleri ve yönetimimize göstermiş oldukları güven bizleri mutlu etmektedir. Çiftçilerimizin alın teri kurumadan pancar bedellerinin ödenmesi çok güzel bir duygu. Çiftçilerimize bizlere vermiş olduğu güvenden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapılan ödemelerin çiftçilerimize, fabrikamıza ve yöremize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye kaydetti.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.