DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SALGIN SÜRECİNİN HAFTALIK DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

SALGIN SÜRECİNİN HAFTALIK DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI
REKLAM ALANI
22.03.2021
600
A+
A-

SALGIN SÜRECİNİN HAFTALIK DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI.

-Yeni tip koronavirüs Salgın Sürecinin Haftalık Değerlendirmesi Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valimiz Mustafa Masatlı, Pandemi Tedbirleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık etti.

Valimiz Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Son bir aydır ilimizin de içinde yer aldığı Karadeniz Bölgesinde yüksek oranlarda vaka artışı yaşanmakta, bu durum ilimizi de etkilemektedir.  İlimizdeki artışın en temel sebepleri Samsun ve Tokat illeriyle olan ilişkilerimizdir. Tüm ilçelerimizde kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler, esnaf odaları ve diğer ilgililer yoğun şekilde denetim yapıyorlar. Ancak halkımızın ev ortamında çeşitli sebeplerle toplanması, maalesef birçok insanımızın hastalanmasına ve bazen de ölümüne sebep olabilmektedir.

Sevdiklerinizin, ailenizin ve toplumun sağlığı için ev ziyaretlerinizi lütfen erteleyin. Devletimiz salgının tüm aşamalarında büyük bir özveriyle gerekli her türlü önlemi aldı. Bu aşamadan sonra ancak, halkımızın daha duyarlı olmasıyla normalleşme sürecine geçebiliriz. Bu dönemde bir mecburiyetimiz yoksa ilimizden ayrılmayalım, hatta gün içerisinde işyerlerimizden ve evlerimizden zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Bu hastalığın genç, yaşlı her kesimi ağır olarak etkilediği birçok olumsuz örnekle ispatlanmıştır. ‘Bana bir şey olmaz’ anlayışıyla hareket etmeniz belki kendinizin, belki de bir başka insanın canına mal olabilir.

Bir yıldır canla başla mücadele eden sağlık teşkilatımızı rahatlatmak, bu süreçten maddi olarak etkilenen esnafımızın mağduriyetini gidermek, halkımızın duyarlığı ve vakaların azalmasıyla mümkün olacaktır.” 

Toplantıda daha sonra katılımcılar çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunurken, Valimiz Mustafa Masatlı ilçe kaymakamları ve kolluk birimlerine çeşitli talimatlar verdi.

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Video Konferans Yöntemiyle İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Alb. Ayhan Aygün ve İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.