DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova iş dünyası iftarda buluştu.

Suluova iş dünyası iftarda buluştu.
REKLAM ALANI
09.06.2017
1.534
A+
A-

Suluova iş dünyası iftarda buluştu.

-Suluova Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ilçe protokolüne ve iş adamlarına iftar verdi.

Green Apple Düğün Salonunda yapılan iftar yemeği ilçe protokolü ile ilçe iş adamları ve vatandaşların kaynaşmasına vesile oldu.

Misafirlerini kapıda karşılayan TSO Başkanı Turgut Aksu ve yönetim kurulu üyeleri katılımları için teşekkür etti.

Ramazan dolayısıyla ilçe protokolü ve iş dünyasının dayanışma ve paylaşma ortamına katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden TSO Başkanı Turgut Aksu, TSO yönetimi olarak ilçe iş dünyasına ve ekonomisine daha iyi hizmet edebilmek için gayret ettiklerini söyleyerek yaptığı selamlama konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizler Oda yönetimi olarak görevi devraldığımız 8 yıl içerisinde daha iyi hizmet edebilmek için;
1-Odamızı Odalar ve Borsalar Birliği nezlinde Akredite ederek Odamız Üyelerinin Vizyon ve Misyon sahibi yaparak Dünya Ticaret odalarıyla aynı düzeye çıkarttık.
2-Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için Odamızın Yeni Hizmet Binasını Bitirttik nasipse bu ayın sonu itibariyle taşınmayı düşünüyoruz.
3-KOSGEB ile birlikte bir çok Girişimcilik Eğitim programı düzenleyerek toplamda 475 kişiye Girişimcilik belgesi verdirdik.
4-Üyelerimize 2 kere bankalar nezdinde odamızın birikimlerini kullandırmak suretiyle günün koşularına göre düşük faizli kredi kullandırttık bunlardan sonuncusu nefes kredisiydi.
5-Üyelerimizin ve ilçemizin sorunlarını Türkiye Ekonomik Şuralarına anlattık bunlardan iş kanunlarının yetersizliğini Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bu toplantılarda ilettik.
6-Odamız Çalışma ve sosyal Bakanlığıyla birlikte AB projesi olan Hibe Programında Uygulamış olduğumuz İnşaat Sektöründe Kendi Geleceğini İnşa et projemizle bölgemizde ki inşaat sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. 
Sizlerin bize vermiş olduğu destekle sizin adınıza Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Politikalar Kurulu Yönetim Kurulu başkan yardımcısı olarak görev aldık. Bunların hepsi sizin bize vermiş olduğunuz destekle gerçekleşti, bunların yanında ilçemiz organize sanayilerine yatırımcıları getirmek için tüm enerjimizi sarf ettik şükürler olsun ki muvaffak olduk ama bunu yeterli olarak hiçbir zaman görmedik, hala aynı şevke ve azimle ilçemize yatırımcı çekmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Suluovalı iş adamları olarak hayallerindeki bir Suluova’yı anlatan TSO Başkanı Turgut Aksu; “Ticaret hacmimizi nasıl geliştirip büyütebiliriz, bunun çarelerini arıyoruz. Neticede günümüzde artık tarım karın doyurmak için değil para kazanmak için yapılıyor. Dünya genelinde ticari ürünlerin fiyatı % 30 artarken tarımsal ürünün fiyatı % 140 artış göstermektedir. Çok verimli topraklara sahip ilçemizde tarımsal ürünlerimizde kaliteyi ve verimliliği ön plana çıkartıp tarım ve hayvancılık ürünlerimizi endüstriyel ve katma değerli ürünler haline getirmeliyiz. Bu amaçla ilçemiz stratejik profili geliştirirken ilçemiz tarım ve hayvancılığını ön planda tutarak ilçemizde kurulan iki organize Sanayi bölgelerini bu doğrultuda kurduk ve geliştirdik. Yaşadığımız şehri geliştirmek ancak ortak akıl, birlik ve dayanışma ile mümkündür bu anlamda Üyelerimizle birlikte ‘Gücümüz Birliğimiz’ sloganıyla bundan sonrada ilçemizi ülkemizde sayılı ilçeler statüsüne sokmak için var gücümüzle çalışacağız. Allah hiçbir emeği zayi etmez. Suluova TSO olarak yaptığınız ticaretiniz de ve sanayi üretiminde Yüce Allah’ın emeğinizi zayi etmemesi ve bol kazançlı bir yıl geçirmeniz diliyorum” dedi.

Yoğun katılımın olduğu, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşen ve de sohbetlerin yapıldığı iftar programına, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Jandarma Komutanı Cenk Alper Göksu, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Suluova MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Murat Karavin, AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer CHP İlçe Başkanı Vedat Güdek, MHP İlçe Başkanı Osman Aday, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Merzifon TSO Başkanı Dursun Dağdelen, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri ile TSO yönetimi ve işadamları katıldı.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.