DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SULUOVA – MERZİFON HAVALİMANI YOLU ASFALTLANIYOR

SULUOVA – MERZİFON HAVALİMANI YOLU ASFALTLANIYOR
REKLAM ALANI
09.12.2021
602
A+
A-

SULUOVA – MERZİFON HAVALİMANI YOLU ASFALTLANIYOR.

-Amasya İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen Suluova Çevreyolu(Otobüs Terminal kavşağı) ile Merzifon Havalimanı arasında ki mevcut karayolunun daha modern ve konforlu kullanımı amacıyla asfaltlama çalışmaları başladı.   

Bu kapsamda, Amasya, Suluova ve Merzifon Havalimanı arası karayolu ulaşımının sağlandığı ve Suluova Cürlü, Kılıçaslan, Kapancıağılı ile Deveci Köyleri, Merzifon Yanlız, Ortaova ve Aktarla Köylerini Suluova ve Merzifon ilçe merkezlerine bağlayan grup kara yolu yeniden düzenlenerek asfalt öncesi zemin iyileştirme çalışmaları yürütülüyor.

Suluova Kaymakamı Abdullah Şen, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, Suluova İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Basri İnan ve Recep Şen ile İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Hakan, havaalanı yolunda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.    

Yol yapım çalışmalarını yerinde takip eden Amasya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ali Oğuzhan Yıldız, yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında, “Yapımına başladığımız bu yol, Amasya ve Suluova ilçemizi Merzifon Havaalanına bağlayan bir güzergah yolumuz olup toplamda 13 kilometre olan karayolunda asfaltlama çalışmalarına başladık. Mevcut yol aksını bozduk ve alt yapısını yeniliyoruz. Alt yapısı tamamlandığında üzeri bütümlü sıcak asfalt ile kaplanacak. Tamamlandığında 7,5 metre genişliği ve 13 km uzunluğunda bir modern ulaşım yolu trafiğe açılacak. Amaç, Amasya, Suluova ve Taşova bölgelerini en kısa yoldan Merzifon Havaalanına bağlamak. Bu yol tamamlandığı zaman Merzifon Havaalanı yolu daha önce kullanılan yola göre yaklaşık 13 km kısalmış olacak. Hem zamandan, hem ekonomiden bir kazanç elde edilecek. Aynı zamanda daha önce kullanılan karayolunun trafik yükü azaltılmış olacak. Bu karayolunu kullanan bölgedeki köylerimiz ve çiftçilerimizde daha modern konforlu bir yola kavuşmuş olacak.” Dedi.

Asfalt öncesi zemin iyileştirme ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyen Suluova Kaymakamı Abdullah Şen ile Belediye Başkanı Fatih Üçok ise, yıllardır gündemde olan havaalanı yolunun yapım çalışmasından duydukları memnuniyeti belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Kaymakam Abdullah Şen ile Belediye Başkanı Fatih Üçok, “İlçemiz Yedi Kuğular Kuş Cenneti ile bu bölgede ki diğer köylerimizin de ulaşımını sağlayan Suluova-Merzifon Havaalanı kara yolunun tamamen alt yapısı yenilenerek asfaltla kaplanacak ve modern bir yol ulaşıma kazandırılacak. Bu yolun yenilenmesi sayesinde, havaalanı yolu 13 km kısalacak olup zamandan tasarruf edilecek ve daha ekonomik olacak. Havaalanı Yolu İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun. Proje ve yürütme aşamasında emeği geçen yetkililere ve herkese teşekkür ediyoruz.”  

Yaklaşık 15 gün önce başlayan Merzifon havaalanı yol çalışmasında Amasya İl Özel İdaresine bağlı 32 yol yapım aracı ile 32 personel görev alıyor. Çalışmaların hava şartları elverdiği takdirde en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.  

Kaynak: Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.