DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Ticaret Odası İftar Verdi.

Suluova Ticaret Odası İftar Verdi.
REKLAM ALANI
03.06.2018
1.156
A+
A-

Suluova Ticaret Odası İftar Verdi.

-Suluova Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), iftar yemeği verdi.

Her Yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Suluova Reis Düğün Salonunda düzenlenen programa katılanlara ‘hoş geldiniz’ diyen TSO Başkanı Turgut Aksu, tüm Suluovalılar ile İslam Aleminin Ramazan ayı ile Kadir gecesini ve de Ramazan Bayramlarını kutladı.

IRAK'ın kuzeyinde yürütülen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden biri olan Gümüşhacıköy ilçesi doğumlu Piyade Uzman Çavuş Sercan Koç ile tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ailesi ile Türk halkına başsağlığı dileyen TSO Başkanı Turgut Aksu, Türkiye’de oluşturulmaya çalışılan ekonomik sıkıntıların suni olduğunu ve bu sıkıntılara inat ülkenin geleceği için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini, çünkü Türkiye’den başka gidecek vatanın olmadığını belirterek, “Biz çalışan üreten kesim olarak bu suni duruma açık veya gizli kim destek veriyorsa hakkımızı helal etmiyoruz. Bölüşerek tok oluruz, Bölünerek yok oluruz. Biz iktidarı ile muhalefeti ile ülkemizdeki sorunları ortak akılla çözmek için çaba sarfetmeliyiz” dedi.

Türkiye’nin etrafının ateş çemberine dönüştürülmeye çalışıldığına dikkat çeken Turgut Aksu, burada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “halen bazı güçler bölgemizde ki ateş azaldıkça ateşe benzin dökmektedirler. Biz Tüccarlar ve sanayiciler olarak ülkemizin bu durumunu görerek her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğimizi tesis etmek için çaba göstermeliyiz. Bin yıllık köklü devlet geleneği olan ülkemizin ve insanlarımızın bu akla ve imkana sahip olduklarına inanıyoruz.”

Oda üyelerinin sorunları da dile getiren Turgut Aksu, “Bizim girişimlerimiz sonunda Hükümetimizle birlikte ara buluculuk sistemini getirildi. Kısmi bir rahatlama olmuştur, ama halen hiçbir mahkemede işveren lehine karar verilmemiştir. Biz kesinlikle çalışan insanımızın hakkını yemek tarafında değiliz ama araya giren avukatların işgüzarlığı ile mahkemelerde iş adamlarımızın aleyhine verilen kararlardan sonra avukatlara avanta vermekten bizler kurtarılsın. Ayrıca, Krediye ulaşmakta ciddi sorunlar yaşamaktayız. TOBB ve hükümetimiz arasında yapılan anlaşma gereğince verilen nefes kredisi bize göre yeterli değildir, çok az olduğu için üyelerimizin çok büyük bir bölümü bu krediden faydalanamamıştır. Bu konu ile alakalı tüm siyasilerimizden destek bekliyoruz. Bölgesel verilen teşvikler ise alakasız sektörleri içine almış, üretimi yapılan sektörler teşvik kapsamı dışında kalmıştır. KOSGEB teşvik içine alacağı sektörleri geniş konsensus yapmadan belirlemiştir. Bu konu ile alakalı bize de hiçbir şey sorulmamıştır. Bu konu acilen istişare edilerek düzeltilmesi gerekmektedir. KOSGEB destekleri ve fuar kapsamları bize göre yetersiz ve eksiktir. Üyelerimizin daha fazla yurtiçi ve yurt dışı fuarlardan faydalanması sağlanmalıdır. Suluova Ticaret Odası olarak çıkan vergi ve teşvik paketi işçi işverenle alakalı çıkan kanunlar için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize raporlar sunmaktayız” diye konuştu.

Suluova Ticaret ve Sanayi Odasının bundan sonra da ilçemizdeki Şirketlerin; Kurumsallaşmasına da, markalaşmasına da, ürettikleri ürünlerin patentlerini almasına da destek olmaya devam edeceğini ifade eden Turgut Aksu, “Bu işlerin uzmanlarını odamıza getirerek periyodik olarak paneller düzenlemeye devam edeceğiz. Birliğimiz ve Beraberliğimizin daha da gelişmesi için şehrimizin sorunlarını tartışacağımız aylık toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantıları milletvekillerimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapacağız. Çıkacak sonuçların ve hedeflerin Ticaret ve Sanayi Odası olarak birebir takipçisi olacağız.”

Yüksek Okulun ilçeye az geldiğini ve artık Fakülte kurulmasını talep eden Turgut Aksu, “Bizlerinde katkılarıyla ilçemize kurulan Yüksek Okulun Fakülteye dönüşmesinin takipçisi olacağız” dedi.

Konuşmanın ardından Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanan “İnşaat Sektöründe; Kendi Geleceğini İnşaa Et” isimli projeye katkı sağlayan kurum ve kişilere ile proje ekibine plaket verildi.

Plaket töreninde, AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Kaymakam Dr. Vural Karagül, Belediye Başkanı Fatih Üçok, TSO Başkanı Turgut Aksu tarafından projeye katkı sağlayan Emniyet Müdürü Murat Oflaz, MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Murat Karavin, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Tacettin Özmen, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman, Proje Koordinatörü Şahin Özdemir, kurum ve kuruluş temsilcileri ile proje ekibine ve de TSO personellerine birer plaket verilerek teşekkür edildi.

Yoğun katılımın yaşandığı İftar programı, akşam ezanı ile birlikte yapılan topluca iftarın ardından dua ve sohbetlerle sona erdi.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.