DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı.

Suluova’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı.
REKLAM ALANI
24.11.2019
776
A+
A-

Suluova’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı.

-24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Suluova’da kutlamalar yapıldı.

Yapılan ilk kutlamada, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ve iki öğretmen tarafından kurum çelengi sunularak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

Ardından yapılan ikinci kutlama ise Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Tüm şehitler ile şehit olan öğretmenlerin ruhları için Şehit Osman Karakuş İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Murat Cantav Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına bir konuşma yapan Şehit Osman Karakuş İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Övündür, öğretmen olmanın sevinci ile dolu olduklarını, her mesleğin kendi içinde özel, güzel ve bir değer olduğunu, ancak öğretmenlik mesleğinin insanların dünyasında, toplumda ve medeniyete olan katkısı itibariyle, özel bir yere ve anlama sahip olduğunu, öğretmenin toplumların hem mazisi, hem de geleceğinin ta kendisi olduğunu, milletlerin geçmişlerini, kıymet hükümlerini ve ideallerini, eğitimcilerden öğrendiklerini, yani herkesin bir öğretmeni olduğunu söyledi.

Günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir ideal, bir hizmet mesleği olduğunu ifade eden Ahmet Davu, konuşmasında şunları kaydetti: “hepimiz biliyoruz ki milletlerin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması, öncelikle iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan yetiştirmekte biz öğretmenlerin görevidir. Mesleğimizi büyük bir özveri ve gururla yapmakta olduğunuzu biliyorum. Yaşadığımız çağ bir değişim çağıdır. Sizler; öğretmen olarak, hem değişimleri takip ediyor hem de bu değişimleri öğrencilerinize aktarmaya çalışıyorsunuz. Hep birlikte yarınlara büyük bir umut ve gayretle yürümek kararlılığı içerisindeyiz. Bizler bir aile olarak “mutlu çocuklar, güçlü Suluova ve güçlü Türkiye” adına tüm idareci ve öğretmenlerimizle birlikte 2023’e yani geleceğe hazırlanıyoruz.. Aydınlık bir geleceği hep birlikte inşa edeceğimize olan inançla; kırmadan, kızmadan, yormadan, sevgiyle, bilgiyle; kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırlar insan yetiştiren, tüm zorluklar arsında ‘iyi ki öğretmenim’ diyen koca yürekli meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Şahin Durmuş ise, dünyanın en kutsal mesleği sayılan öğretmenliği yapmaktan ve 38 yıllık görev süresi neticesinde bu meslekten emekli olmaktan mutlu olduğunu, çünkü insanı eğiten öğretmenlerin dünyanın en değerli mesleğinin mensupları olduğunu, görevi boyunca hep sevgi ve hürmetle daima geleceğe bakarak geleceğe yön vermeye çalıştığını, 1982 yılında başladığı meslek hayatı boyunca zor ve meşakkatli yıllar geçirdiğini, ancak çok sevdiği mesleğinde birbirinden değerli ve liyakat sahibi insanlar yetiştirdiğini, öğretmenliğin çok değerli bir meslek olduğunu, değerinin daha çok bilinmesi gerektiğini, öğretmenlerin öğretirken öğrendiğini, hem kendine hem de öğrencilerine şekil verdiğini, öğretmenin bir davranışı üreten ve o davranışı yöneten olduğunu, bilgi ve hareketiyle davranış üretmeyen öğretmenin kendisine de topluma da faydalı olmadığını, öğretmenin mesleğinde liyakatli, görevinde sadakatli olması gerektiğini, iyi bir insan ve vatandaş olmanın temel kurallarını genç beyinlere işlemesi gerektiğini anlattı.

Daha sonra, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz emekli Öğretmen Şahin Durmuş, Celalettin Dönergöz, İbrahim Hocaoğlu, Hatice Keskin’e şeref belgesi ve çiçek vererek tebrik edip emekleri için teşekkür etti.

Okul öğrencileri tarafından “öğretmen” konulu çeşitli şiirler okundu ve “eğitime gönül verenler” adlı tiyatro oyununu başarıyla sahnelediler.

Göreve yeni başlayan öğretmenler adın Öğretmen Hüseyin Çoşkun’un bir konuşma yapmasının ardından Öğretmen Veli Türkmenoğlu tarafından, mesleğe yeni başlayan 15 aday öğretmen Türk Bayrağı önünden yemin etti.

Programın son bölümde ise Murat Deniz İlkokulun öğretmen korosu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Öğretmenlerden oluşan koronun seslendirdiği “Benim Adım Öğretmen” ve Şehit Öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın anısına seslendirilen “Magosa Limanı” türküsü beğeni ve alkış aldı.

Programının ödül bölümünde ise, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile öğretmenler arası düzenlenen “Voleybol, masa tenisi, dart” turnuvalarında dereceye giren öğrenci ve de okullara Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Oğul tarafından ödülleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları verilen kokteyl ile sona erdi.

Kutlama programına, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Oğul, Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Fadime Seyrekoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, kurum, kuruluş temsilcileri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.