DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı.

Suluova’da Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı.
REKLAM ALANI
21.02.2020
559
A+
A-

Suluova’da Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı.

-İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz başkanlığında “Okul Güvenliği” toplantısı yapıldı.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem öncesinde Öğretmen evi salonunda gerçekleştirilen toplantıda, “Okul Güvenliği ve Madde Bağımlılığı” konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının 1. döneminde olduğu gibi, 2. Dönemin başlamasından öncede, okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, çocuklarımızın okul servisleriyle güvenli bir şekilde taşınması konularını değerlendireceklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, okul güvenliği konusunda ilk dönem yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak, evlerine dönünceye kadarki zaman içerisinde de güvenli bir eğitim-öğretim hayatı geçirmelerinin sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden Ahmet Davu, 2. Dönem içerisinde de öğrencilerimizin ve velilerimizin okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı hususlarında farkındalığını artırmaya yönelik çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Ahmet Davu, gerek okul güvenliği gerekse de madde bağımlılığı konularında okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları, din görevlileri ve sivil toplum temsilcileriyle işbirliği çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürülmesi gerektiğinin öneminden bahsederek, özellikle vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkmalarını ve çocuklarımızı ilgilendiren her türlü konuda ilgili kurumlarla acilen irtibata geçilmesini istedi.

Gerek okul güvenliği gerekse de madde bağımlılığı konularında okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarının kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürülmesi gerektiğini belirten İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz ise, hedeflerinin ilçemizdeki bütün kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, okulların, öğretmen ve idarecilerin, velilerin hep birlikte hareket ederek, okullarımızın güvenliğinin yanı sıra geleceğimizin teminatı, gözümüzün aydınlığı çocuklarımızın başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Toplantı karşılıklı fikir alış verişinden sonra iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Toplantıya İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Nadir Toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve okul-aile birliği başkanları katıldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.