Suluova’da Seçim Coşkusu Yaşandı.

Suluova’da
-Suluova’da Cumhurbaşkanı ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi oylaması sonucunda Amasya il genelinin yine oy rekoru kırılırken, AK Partililer ile vatandaşlar ülke genelinde %52.50 oyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ve il genelinde % 72.83’lük oran ile kırılan oy rekorunu coşkuyla kutladı.
Oy verme işleminin sona ermesinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı binasında toplanan partililere ve vatandaşlara hitaben bir teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Fatih Üçok, “bugün Suluovalı hemşerilerim tarihe yine not düştü. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı ve milletin adamını Türkiye’nin ve milletin başına ilk Devlet Başkanı yaptı” dedi.
Seçim sonuçlarını “Anadolu İhtilali” olarak nitelendiren Başkan Fatih Üçok, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün tüm mazlum milletlerin kaderinin çizildiği gündür. Bu bir, Anadolu Şahlaşı ve Anadolu ihtilalidir. Artık bundan sonra bu memleketi, yine bu memleketin evlatları yönetecektir. Ve bu memleketin yöneticilerine kimse artık darbe yapmaya kalkamayacak. Darbeleri tarihe gömdünüz. Değerli Suluovalılar, yine Reis’e, “yalnız yürümeyeceksin seninleyiz, seninleyiz” dediniz. Hepinizden Allah razı olsun. Dedik ya; “sefer bizden zafer Allah’tan” diye. Mutlaka Allah’a hamd edip şükür namazı kılalım.”
Tüm Suluovalı vatandaşlara teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer ise, Cumhur ittifakına büyük oy oranı ile destek veren Suluovalıların aynı zamanda karşı gruplara, oluşumlara ve terör güçlerine güçlü bir tokat vurduğunu, bu seçimden Türkiye’nin çok daha güçlü ve büyüyerek çıktığını, sağduyulu Suluova halkının tercihini istikrar ve büyümekten yana kullandığını, AK Partiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yine büyük destek vererek sahip çıktığını, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha kararlı ve güçlü yürüyeceğini belirterek, destek veren ve katkı sunan partililer ile vatandaşlara ve ayrıca MHP ile BBP teşkilat ve seçmenlerine teşekkür etti.
Ellerinde Türk Bayraığı ile AK Parti Bayraklarını sevinç ve coşkuyla sallayan partililer ile Suluovalılar, “Suluova Reisinin yanında”, “Suluova ovası AK Partini yuvası” gibi sloganlar attı.
Davul zurna eşliğinde seçim sonucunu kutlayan partilikler ile vatandaşlar, konfeti patlatıp meşaleler yakarak slogan ve tezahüratlarda bulundu.
Büyük bir coşkunun yaşandığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanın alanı üzerinde havai fişek gösterileri ile seçim sonucunu kutlayan partililer ile vatandaşlar daha sonra yüzlerce aracın katılımıyla şehir içinde uzun süre konvoy yaptı.
Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan