DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SULUOVA’DAKİ CAMİLERDE ŞEHİTLER VE MAZLUMLAR İÇİN DUALAR EDİLDİ

SULUOVA’DAKİ CAMİLERDE ŞEHİTLER VE MAZLUMLAR İÇİN DUALAR EDİLDİ
REKLAM ALANI

SULUOVA’DAKİ CAMİLERDE ŞEHİTLER VE MAZLUMLAR İÇİN DUALAR EDİLDİ

– Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı ülke genelindeki tüm camilerde olduğu gibi Suluova ilçemizdeki tüm camilerde de Cuma namazı sonrası şehitler, Filistin, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

Cuma namazını müteakip aziz şehitlerimiz, Filistin/Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için yapılan dualarda şu ifadelere yer verildi:

“İlahi ya Rabbi! Ramazan-ı Şerife yaklaştığımız şu günlerde ellerimizi semaya, dillerimizi duaya açtık! Bizleri kapından boş çevirme Allah’ım! Rabbimiz! Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin hasmısın.

Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlara yardım eyle. Senin yolunda mücadele edenleri sahipsiz ve inayetsiz bırakma Allah’ım! Ya Rabbi! Ümmet-i Muhammed’e birlik ve beraberlik lütfeyle! Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret ihsan eyle.

Ya Rabbi! Yurt içinde ve yurt dışında din, vatan ve mukaddesat uğruna mücadele ederken şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimize rahmet eyle. Gazilerimize sağlık ve afiyet ihsan eyle Allah’ım! Ya Rabbi! İstiklal ve istikbalimiz için havada, karada ve denizde mücadele eden güvenlik güçlerimizi her türlü tehlike ve tuzaktan muhafaza eyle!

Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan, Senin adının gök kubbede yankılanması için çabalayan aziz milletimizi her alanda mansur ve muzaffer eyle Allah’ım! Ya Rabbi! Mazlumların umudu, gariplerin yurdu cennet vatanımızı her türlü tehlikeden koru! Devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar eyle Allah’ım! Ya Rabbi! Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi ve muhabbetimizi daim eyle! İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu ve harim-i ismetimizi çiğnetme Allah’ım! İlahi ya Rabbi!

Başta cennet vatanımız olmak üzere bütün İslam coğrafyasını, her türlü dâhili ve hârici düşmanlardan muhafaza eyle! Vatanımıza ve huzurumuza göz diken hainlere fırsat verme Allah’ım! Yüce Rabbimiz yapmış olduğumuz kavli ve fiili dualarımızı kabul eylesin.” Denildi.

Suluova Cumhuriyet Mahallesi Camisindeki Cuma namazına katılan Kaymakamımız Şafak Gürçam ile vatandaşlar yapılan dualara el açıp “amin” diyerek niyazlarda bulundu.

Kaynak :Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.