DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’dan Halep’e 2 Tır Yardım Gönderildi.

Suluova’dan Halep’e 2 Tır Yardım Gönderildi.
REKLAM ALANI
10.01.2017
1.378
A+
A-

Suluova’dan Halep’e 2 Tır Yardım Gönderildi.

-Suluova Belediyesi, Türk Kızılay’ı Suluova Şubesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Suluova Şubeleri iş birliğinde bir hafta önce başlatılan “Haydi Suluova Halep’e Yardım İçin El Ele” isimli kampanyada elde edilen 2 Tır yardım malzemesi Suriye'nin Halep şehrine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Şeker fabrikası nizamiyesi önünde yapılan uğurlama programında açıklamalarda bulunan Kaymakam Hayatı Taşdan, ilçe halkının her zaman bu gibi hayır işlerinde üzerine düşeni fazlası ile yerine getirdiğini belirterek; “Her türlü yardımı ve organizasyonu sahiplenip boş çevirmeyen, emek sarf eden ve katkı sunan herkese teşekkür ederim. Bu bir insani görev ve sorumluluktur. Allah bizleri bu durum gibi yardım alan değilde yardım verenlerden eylesin. Bu birlik ve beraberliğin de tüm genele yayılmasını, huzur ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesini diliyorum” diye belirtti.

Katkı sunan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Fatih Üçok ise, “mazlum ve mağdur o insanlara bize en çok ihtiyaç duydukları anlarda her zaman ‘biz buradayız’ dediniz. Daha öncede bu gibi yardım kampanyalarına katkı sağladınız. Allah razı olsun hepinizden. Yardıma koşan bir halkımız var. Suluova halkı ile gurur duyuyorum. Allah yaptığınız hayırları kabul etsin. Bu yardımların bir an önce Halep’te ki kardeşlerimize ulaşmasını diliyorum. Ayrıca orada barış ve huzurun tesis edilip bu sıkıntılardan kurtulmalarını diliyorum” dedi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş’un yaptırdığı dualar eşliğinde içerisinde battaniye, gıda, giysi ve ilaç bulunan 2 Tır yardım malzemeleri uğurlandı.

Türk Kızılay’ı Suluova Şubesi Başkanı Eyüp Oruç, yardım malzemelerinin Kızılay Şubesi tarafından temin edilen 2 Tır ile önce Hatay Çilvegöz sınır kapısı, oradan da sınırı geçerek İdlip’te ki Kızılay konteyner kentine ulaştırılacağı bildirildi.

Uğrulama programına çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.