DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

​Suluova’da, Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği toplantısı düzenlendi.

​Suluova’da, Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği toplantısı düzenlendi.
REKLAM ALANI
28.08.2017
2.452
A+
A-

Suluova’da, Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği toplantısı düzenlendi.

-Suluova’da, başlayacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesinde “Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Öğretmen Evi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında okulların Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre çalışmalarının 4 Temmuz 2017 tarihli resmi yazı ile başladığını belirtti.

Suluova’da okul ve kurumlarımızın bina içi ve bahçelerindeki güvenlik kamera sistemleri tam ve eksiksiz olarak çalıştığını açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Okulların açılacağı 18 Eylül tarihine kadar öğrencilerimizin ve velilerimizin okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı hususlarında farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu konularda sizlerle birlikte neler yapabileceğimizi konusunda görüş alış verişinde bulunarak planlamalar yapma amacındayız.”

Ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlerin 2017-2018 eğitim-öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ahmet Davu, katılanlara Madde bağımlılığı konusunda Suluova’dan ve ülkemizden istatistikler vererek açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davu: “Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Gençlerimiz göz bebeğimiz, yarınlarımız ve umutlarımızdır. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Gerek okul güvenliği gerekse de madde bağımlılığı konularında okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarının kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürülmesi gerekmektedir. Özellikle mahalle halkının mahallesinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkmalarını ve çocuklarımızı ilgilendiren her türlü konuda ilgili kurumlarla acilen irtibata geçilmesini sağlamalıyız“ dedi.

Madde Bağımlılığının, Vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkilenmesine rağmen maddenin kullanılması ve bırakılamaması olduğunu açıklayan Ahmet Davu, Madde Bağımlılığı Belirtilerinin; Fiziksel, Davranışsal ve Psikolojik Belirtiler olarak 3’e ayrıldığını belirterek;

Madde bağımlılığını Önleyici Faktörlerin, Uyuşturucu maddeler ile ilgili yaşa uygun doğru bilgilenme, Güçlü ve pozitif aile bağları, Anne-Babaların çocuklarıyla ilgili olmaları ve çocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğinden haberdar olmaları, Aile içi kuralların açık olması ve herkesin bunlara uyması, Okulda başarılı olma, Okul, STK'lar ve kulüpler gibi kurumlarla kurulmuş güçlü bağlar olduğunu söyledi.

Suluovalı tüm STK’lar ve Muhtarlardan beklentilerini açıklayan Ahmet Davu, “Okullarda gerçekleştirmek istediğiniz her türlü; koruyucu, önleyeci, sportif, sosyal etkinlik için okul idarecileriyle irtibata geçmeniz. Aile içi şiddet, Her türlü çocuk ihmal ve istismarı olaylarının, Okul devamsızlığının, Alkol ve madde kullanan çocukların kolluk kuvvetlerine bildirilmesi hepimiz için bir yasal zorunluluktur. Çevresine zarar verdiği gözlemlenen ve aynı zamanda psikiyatrik bir rahatsızlığı olduğu düşünülen kişilerin yakınlarıyla iletişime geçilerek tedaviye yönlendirilmeleri, Gerektiğinde yasal bildirimde(kolluk kuvvetlerine veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü) bulunması, Okulların yapacağı anne-baba tutumları, aile içi iletişim, çocukta olumlu davranış geliştirme gibi çalışmalarda gönüllü veli katılımının desteklenmesi, Uyum ve davranış problemleri gözlenen, Aile içinde intihar vakası olan, çocukların eğitim kurumlarına veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilmesi, Çocukların okul dışında vakit geçirdikleri alanların(park, oyun alanları, internet kafeler vb.) güvenliği konusunda kolluk kuvvetleri ve eğitim kurumlarıyla iş birliği yapılması, Metruk binaların bağımlılar tarafından kullanıldığından şüphelendiğinizde kolluk ile iş birliği yapılması” dedi.

Açıklamaların ardından toplantı karşılıklı fikir alış verişi ile sona erdi.

Toplantıya Kaymakam Dr. Vural Karagül, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve okul-aile birliği başkanları katıldı.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.