DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı.
REKLAM ALANI
04.05.2019
860
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

-Suluova’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının 99. Yılı dolayısıyla yapılan ilk kutlamada, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, öğrencilerle birlikte kurum çelengini sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk Sunma Töreninin ardından, kutlamalar Mahmut Demir Spor Salonuna devam edildi.

Mahmut Demir Spor Salonuna başlayan kutlamalar öncesi Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz ile Belediye Başkanı Fatih Üçok programa katılan çocukların bayramını kutladı.

Daha sonra ise, günün anlamını belirtir bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 99. Yılını kutladıklarını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının hiçbir ülkede bulunmayan iki unsuru bir araya getiren Milli bir bayram olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, bu bayramın bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan da “yarının büyükleri, geleceğin garantisi” çocuklar için bir şenlik olduğunu ifade etti.

Öğrencilere de seslenen Ahmet Davu, “Unutmayın ! Bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde ileride sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz, sizden; araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insanı değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedir. Bizler de istikbalimiz ve umudumuz olan sizlere daha iyi bir gelecek ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biz sizlere güveniyoruz. İnanıyorum ki çocuklarımız ve genç kardeşlerimiz, kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Bizlere bugünü kazandıran başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; vatanımız uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bosna’dan Kosova’ya, Bakü’den Astana’ya, Endülüs’ten Ulan Batur’a, Gazze’den Afrin’e kadar gönül coğrafyamızın tüm beldelerinde gözlerini Türkiye’ye çevirmiş dünya çocuklarının geleceğe dair umutlarını hasretle kucaklıyor; bayramlarını coşkuyla kutluyorum.” Dedi.

Ardından Murat Deniz İlkokulu, Halit Osman Otçu Ortaokulu, Gazi Ortaokulu ve Çeltek Madeni Ortaokulu öğrencileri “ Milli Egemenlik ve 23 Nisan” konulu çeşitli şiirler okudular.

Kutlamaların gösteri bölümünde ise Mehmet Bilgili İlkokulu ve Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri sahne aldı. Mehmet Bilgili İlkokulu öğrencileri Yedi Bölgenin Rengi ile Canım Bayrağım gösterilerini sunarken, Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri ise Mehter ve Türkülerle Türkiyem Gösterileriyle izleyenlerin büyük beğenisini kazandılar. Mehmet Bilgili İlkokulu ve Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri seyircilerden bol alkış alırken, aynı zamanda gösterileriyle de bayrama renk kattılar.

Kutlama Töreni, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçe okulları arasından düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99. Yıl Kutlama Programına İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Oğul, İlçe Jandarma Komutanı Halit Haşimioğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Kaynak:AA/suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.