DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Amasya Şeker’de 65. Kampanya Başladı.

Amasya Şeker’de 65. Kampanya Başladı.
REKLAM ALANI
27.09.2018
1.296
A+
A-

Amasya Şeker'de 65. Kampanya Başladı.

-Amasya Şeker Fabrikası'nın 65. pancar alım kampanyası, Suluova'daki tesislerde düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda Amasya Valisi Dr. Osman Varol, bir konuşma yaparak, kampanya döneminin ülkeye, çiftçilere ve çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

Amasya Şeker Fabrikasının Suluova ve Amaya bölgesinin gelişmesinde ciddi katkılar sağladığını belirten Vali Dr. Varol, konuşmasında şunları kaydetti: “Fabrikamız 65 yıldır durmadan faaliyet gösteriyor. Neredeyse Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne kadar geçen zamanın 3’te 2’lik bir döneminde hizmet vermiş, bu hizmeti sunarken de çok boyutlu şekilde etrafını kalkındırmış bir sanayi tesisidir. Bu tip fabrikalar gittikleri yere öncelikle üretim kültürünü aşılıyorlar. Fabrikamız bizde var olan tarımsal üretim kültürünün üzerine sanayi üretim kültürünü de katarak bölgemizi ve ilçemizi kalkındırmıştır. Bunun sonucu olarak fabrika kurulduğunda 1,500 nüfusu olan Suluova ilçemiz bu geçen süre içerisinde çok büyük oranda gelişmiş ve büyümüştür. Aynı zamanda Amasya ve bölgesine çok ciddi katkılarda bulunmuş 65 yıldır üretim yapan önemli bir sanayi tesisidir. Geçmişten ders alarak geleceğe daha emin adımlarla yürümek lazım. Şu anda fabrikamızda mevcut görev yapan Kayyum, bu tesisin hangi noktalarda eksikleri ve sorunları olduğunu tespit ederek bunları ortadan kaldırmak için yoğun caba içerisinde çalışıyor. Tespit edilen eksiklileri giderilerek belli bir noktada gelindi ama yeteli değil. Daha da ekonomik özgürlüğüne kavuşması için top yekun gayret etmeliyiz. Doğrudan ve dolaylı olarak çevresine büyük kazanımlar sağlayan bu fabrikamızın daha çok büyümesini temenni ediyorum” dedi.

Şeker Fabrikası A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı ise, pancar üretimi için Amasya, Corum, Tokat, Samsun illerine bağlı ilçelerinde ki bölgelerde 219 köyde, 4 bin 224 üretici ile sözleşme yapıldığını, buralarda 90 bin 676 dekar alanda pancar ekimi yapıldığını ifade ederek; “Bu sahalardan 550 bin ton şeker pancarı bekliyoruz. Bu pancara karşılık çiftçilerimize 150 milyon Tl ödeme yapılacak olup, bu tutarın 20 milyon Tl si çiftçilere avans olarak ödenmiştir. 2018-2019 65. Kampanya döneminde 55 bin ton kristal şeker ile yan ürün olan 23 bin ton melas ve 150 bin ton yaş küspe üretimini hedeflemekteyiz. 2019 Yılı pancar ekiminin ise 100 bin dekar olması için gayretler göstermekteyiz. Kota sorunumuz tamamen ortadan kalmıştır. Tüm üretilen pancarı A Kotasından alacağız. Bu sorunumuzu çözen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

14 Yıl aradan sonra Alkol Tesislerini yeniden üretime geçirdiklerini belirten Mustafa Saatcı, Etil Alkol üretiminin başladığını ve 2 milyon 300 bin litre Alkol ürettiklerini ve satışının devam ettiğini, Amasya şeker tarihinde bir ilki başararak fabrikanın ürettiği şekeri ihraç yoluyla yurt dışına satışını gerçekleştirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından fabrikaya pancarını ilk teslim eden çiftçilere protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeler verildi. Daha sonra kurban kesimi ve dualarla 65. Pancar Alım Kampanyası başladı.

Törene, AK Parti Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocağil ve Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon Kaymakamı ve Suluova Kaymakam Vekili Gürkan Demirkale, Amasya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.