DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Anne-oğul Buldukları yabani tavşan yavrusunu sevgiyle besliyor.

Anne-oğul Buldukları yabani tavşan yavrusunu sevgiyle besliyor.
REKLAM ALANI

Anne-oğul Buldukları yabani tavşan yavrusunu sevgiyle besliyor.

–Suluova!da çiftçilik yapan anne Gülsüm ile oğlu Oğuzhan Uygun, buldukları yabani yavru Tavşan’a ilgiyle bakıyorlar.

Kendilerine ait meyve bağında çalışan Üniversite öğrencisi Oğuzhan Uygun(18), meyve ağaçlarının arasında bir hayvan fark etti.

Yaklaşıp baktığında yabani bir tavşan yavrusu olduğunu gören Oğuzhan Uygun, şunları anlattı: “Ben bahçede çalışıyordum, günlük işlerimiz hallediyordum. Bir köşede korkmuş, ürkmüş bir hayvan gördüm. Ben bunu bulduğumda ilk önce annesini aradım etrafımda. Bir beş yüz metre gittim yuvasını aradım. Ama bulamadım. Her tarafa baktım. Yuvası olmadığı için yakınlarda eve getirip beslemeye karar verdim. Aldım eve getirdim, annemle beraber besliyoruz. Ben bunu almasaydım, bir yabani hayvan gelip ya yiyecekti yada bu açlıktan ölecekti çünkü annesini kaybetmişti. Yolunu da bulamadı, Yuvası da olmadığı için gidecek yeri yoktu.”

Kendisinin kedi, köpek, kanarya ve tavuk beslediğini de belirten Oğuzhan Uygun, Tavşan yavrusunun da katılmasıyla büyük bir hayvan ailesine sahip olduğunu, hepsini besleyip bakmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Oğlu gibi kendisinin de ev ile bağ, bahçede hayvan beslemeyi sevdiğini ifade eden anne Gülsüm Uygun(55) ise, şunları kaydetti: “oğlum bağda gezerken ürkmüş olarak gördü. Aldı geldi. Bende sevdim, hoşuma gitti. Ellerimle büyütmek istiyorum. Azcık büyüyünce ve canlanınca da doğaya bırakmak istiyorum. Bu yabani bir Tavşan yavrusu. Bir aylık bu. 1 Aylık olduğu için buna bakalım ve büyütelim, doğaya bırakalım. Hayvanların yavrularının yalnız kalmasını istemediğim için ve bende bir anne olduğum için en iyi şekilde büyütmek istiyorum. Büyüdüğü zaman da doğada yaşamasını istiyorum.” Dedi.

Anne ve oğul Uygun, sevgiyle baktıkları süt ve yeşilliklerle besledikleri yabani tavşan yavrusunun bir müddet bakımını yaptıktan sonra tekrar doğaya salacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.