DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

BAKAN GÖKTAŞ MERZİFON’DA “SELAHATTİN VE İLKAY SAKA KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ’NİN” TEMELİ ATTI.

BAKAN GÖKTAŞ MERZİFON’DA “SELAHATTİN VE İLKAY SAKA KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ’NİN” TEMELİ ATTI.
REKLAM ALANI

–Amasya’ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GÖKTAŞ’ın katılımıyla Merzifon ilçesindeki “Selahattin ve İlkay SAKA Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin” Temeli Atıldı.

Temel atma programına ayrıca Valimiz Yılmaz Doruk, Amasya Milletvekillerimiz Haluk İpek, Hasan Çilez, Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, İl Protokolü, Siyasi Partilerin Yöneticileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Programda ilk olarak konuşan hayırsever vatandaşımız Selahattin Saka duygu ve düşüncelerini ifade etti. Valimiz Yılmaz Doruk, konuşmalarında şunları söyledi: ”Sayın Bakanım öncelikle tarih, kültür ve medeniyetler şehri Amasya’mıza hoş geldiniz.

Amasya ilimiz özellikle son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin liderliğindeki hükümetlerimiz döneminde büyük bir değişim ve gelişim yaşamıştır. Bu dönemde yapılan yatırım ve hizmetlerle eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye, tarımdan turizme dek tüm alanlarda ilimizin çehresi değişmiştir. Bugün Amasya’mız için oldukça önemli bir günde, bir eğitim yuvasının temel atma töreninde sizleri ağırlamaktan dolayı mutluluk yaşıyoruz.

Amasya, tarihin her döneminde ilme ve eğitime büyük önem verilen bir coğrafya olmuştur. Coğrafya ilminin kurucusu Strabon’un, Divan Edebiyatının ilk kadın Şairi Mihri Hatun’un, Hattatların Piri kabul edilen Şeyh Hamdullah’ın ve uyguladığı yöntemlerle tıp ilminde çığır açan Sabuncuoğlu Şerefeddin’in bu topraklarda yetişmesi bu durumun en açık göstergesidir. Bugün ise Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanemizin bahçesinde, hayırsever vatandaşımız Selahattin Saka tarafından yaptırılan kreşin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle ilimizin eğitimine sağladığı bu önemli katkıdan ötürü, hayırsever hemşerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Temelini atacağımız bu eğitim kurumu, halkımızın sağlığı için gece gündüz demeden görev yapan sağlık personelimizin evlatlarına hizmet verecek, sağlık çalışanlarımız gönül rahatlığıyla yavrularını buraya emanet ederek görevlerini sürdüreceklerdir.”

Törende son olarak konuşan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş ise şunları ifade etti: “Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birinde, geleceğimizin temellerini atmak amacıyla sizlerle olduğum için çok mutluyum. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Çocuklarımızın en iyi imkanlarda aile bütünlüğünü önceleyerek, geleceğe hazırlanması ülkemize ve bütün insanlığa karşı görevimiz. Pek çok ülkeyi gerilerde bırakan bir çocuk nüfusuna sahip olduğumuz düşünüldüğünde bugün burada geleceğimizin temellerini attığımız net bir şekilde anlaşılacaktır.

Anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinden başlayarak çocuğun gelişim süreci bütüncül bakış açısı gerektirmektedir. Çocukların sağlıklı, sosyal ve duygusal yönden güçlü, her türlü tehlikeden uzak, problem çözme yeteneği yüksek ve üretken birer yetişkin olmaları toplumsal kalkınmanın da son derece önemi bir parçasıdır.

Bizler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla çocuklarımız için yeni projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Nitekim Bakanlığımızca denetimi yapılan 2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta.

Tüm çocuklarımızın kreş hizmetinden eşit şekilde yararlanması, fırsat eşitliğinin sağlanması için kreş hizmetlerinde son derece hassas davranıyoruz. Örneğin şehit ve gazi çocuklarının ekonomik durumuna bakılmaksızın kreş hizmetinden ücretsiz yararlanmasını sağlıyoruz.

Çocuklarımız için yapacağımız her yatırım, onlara en iyi imkanları sunmak ülkemize yapacağımız en büyük hizmetlerden biri. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarla ilgilenirken, onları severken, bizler de dönüşürüz. Çocuklarla aramızdaki sevgi bağı vicdanımızı diri tutar. Bizleri daha merhametli ve empati duygusu güçlü bireyler yapar. Sevgi ve merhametin hakim olduğu bir dünyada yaşamak için çocuklara ihtiyacımız var.

Sözlerimi noktalarken bu kreşte eğitim görecek çocuklarımızın ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlı işler yapmasını diliyorum. Kreş projemizin hayata geçmesine destek olan yatırımcılarımız Selahattin Saka ve İlkay Saka’ya, ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Valimiz Yılmaz Doruk, ve protokol üyeleri tarafından Selahattin ve İlkay Saka Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin temeli atıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.