DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

El frenini çekmeyi unuttu, minibüsün peşinden koştu.

El frenini çekmeyi unuttu, minibüsün peşinden koştu.
REKLAM ALANI
31.01.2017
1.249
A+
A-

El frenini çekmeyi unuttu, minibüsün peşinden koştu.

-Suluova’da el frenini çekmeden park ettiği minibüsün hareket etiğini gören sürücüsünün peşinden koştuğu anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Suluova Yeni Mahalle Aile Hekimliği yanındaki bir büfeye malzeme satışı yapmak için gelen pazarlamacı Abdullah Y,, Yusuf Kurnaz'a ait büfenin önünde aracını el frenini çekmeden park etti.

Bir süre sonra ise minibüsün hareket ettiğini gören Abdullah Y, aracının peşinden koşmaya başladı.

Abdullah Y'nin minibüsü, yaklaşık 70-80 metre ilerledikten sonra kaldırım kenarındaki tuğla yığınına çarparak durabildi. Olayda araçta hafif hasar oluştu.

El frenini çekmeyi unuttuğu minibüsün hareket etmesi ve Abdullah Y'nin aracının peşinden koşması ise Büfe işletmecisi Yusuf Kurnaz'ın iş yerinde ki güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay anlarını anlatan Büfe işletmecisi Yusuf Kurnaz(35), el frenini çekmeyi unutan Abdullah Y'nin park ettiği minibüsün hareket ettiğini görmesi üzerine peşinden koştuğunun yer aldığı iş yerindeki güvenlik kamerasındaki görüntüleri sosyal medyadan paylaştığını, amacının topluma mesaj vermek olduğunu belirtti.

Olayda önemli bir kazanın meydana gelmemesine sevindiğini belirten Yusuf Kurnaz, olay günü minibüs sürücüsü Abdullah Y.’nın malzeme satışı için büfeye geldiğini belirtti.

Minibüs sürücüsü Abdullah Y.'nın büfe önünde karşılaştığı bir arkadaşı ile şakalaşırken park ettiği aracın hareket ettiğini görmesi üzerine panik halinde peşinden koştuğunu anlatan Yusuf Kurnaz, şunları kaydetti:

“arkadaşımız her zaman ki gibi haftalık satışa geldi ve durdu. Tesadüfen büfenin önünde tanıştığı bir arkadaşına denk geldi. Muhabbet ediyorlar ve şakalaşıyorlardı. Aracın el frenini çekmemiş. Bir müddet sonra arkadaş arabasına yöneldiği zaman aracın gittiğini görüyor. Peşine koştular. Ben o an çok ciddiye almadım, çünkü aracın o kadar ileri gittiğini düşünmedim. Baktım bayağı normalden çok uzaklaşmış araç. Bir ses geldi, yığılı tuğlalar vardı oraya dokunmuş araç. Tabi bizde korktuk, bir kazaya mahal verecek diye. Daha sonra arkadaş fazla bir sıkıntı olmadığını söyledi, aracı getirdi. Bizde arkadaşa espri olsun diye görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştıktan sonra bu kadar olumlu tepkinin geleceğini hiç tahmin etmemiştim” diye konuştu.

Olay görüntülerini sosyal medyada paylaşarak toplumda farkındalık oluşturduğu için memnun olduğunu belirten Yusuf Kurnaz; “Dalgınlıkla olabilecek bu tür olaylara karşı biraz daha duyarlı olunmasına yönelik bir örnek olarak karşımızda bu olay. Bu görüntüler trafikte dalgın olan arkadaşlarımıza daha uyanık olmaları konusunda iyi bir mesaj veriyor. Yaşadığımız bu olayı sosyal medyada paylaşarak insanlara bir mesaj vermeye çalıştık. Toplumda duyarlılık ve farkındalık uyandırdığım için memnunum" dedi.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.