DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı.

Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı.
REKLAM ALANI
26.12.2019
998
A+
A-

Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı.

–Suluova Devlet Hastanesi’nde Deprem ve Yangın Tatbikatı yapıldı.

Tatbikat, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Pembe, beyaz ve mavi kod uygulamalarının da başarıyla gerçekleştirildiği tatbikatının deprem, yangın, afet ve acil durumlara hazırlıklı olabilmek, bilinçli hareket etmek ve hastane personellerinin davranış kapasitelerinin artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirten Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Gülay Yetkin, yaptığı açıklamada, “İlimiz ve ilçemiz 1. derece deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Bu sebeple doğal afet riskleri ile karşı karşıyadır. Tüm teknolojik gelişmelere rağmen bazı doğal olaylar karşısında yetersiz kalınmaktadır. Bu nedenle bu konulardaki eksikliklerimizi görmek ve daha yeterli hale getirmek için bu tatbikatı düzenledik. Tüm katılan ve destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Gülay Yetkin, nerede ve ne ölçüde olacağı önceden bilinmeyen, can ve mal kaybı ile insanlarda derin ve de unutulmayan yaralar açan doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Bu nedenle hastanede deprem ve yangın tatbikatı düzenlediklerini, kurtarma işlemlerinin nasıl yapılacağının denetlenmesi ve eksikliklerin görülmesi için tatbikatın önem taşıdığını belirtti.

Daha sonra Hastane bahçesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında, sivil savunma ekipleri ile çalışanlar yangın nedeniyle hastane içinde mahsur kalan yaralıları sedyeyle dışarıya çıkararak güvenli bölgeye alınıp gerekli müdahalelerini yapılması ve durumu ciddi olan yaralıların 112 Acil Servis Ekipleri tarafından çevre hastanelerine sevkini sağlandı.

Bu arada Belediye itfaiye ekipleri de yangın dolayısıyla üst katlarda mahsur kalan yaralıları merdivenli itfaiye aracı ile kurtararak güvenli bölgeye aldı.

Ardından İtfaiye ekipleri çıkan yangına müdahale ederek söndürdü. Bu arada Hastane personellerine de uygulamalı olarak yangın söndürme yaptırıldı.

Acil ve Afet durumlarında hastane kapasitesi ve personel davranışlarının gözlemlendiği ve eksiklerin giderilmesi için yapılan tatbikata hastane Sivil Savunma Ekibi, İl Sağlık Müdürlüğü Sivil savunma Ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri ile diğer sivil savunma ekipleri katılarak koordineli çalışma ve zamanında etkili müdahalelerle olası afetlere hazırlıklı olduklarını gösterdi.

Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatta, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Somuncu, Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Volkan Taşova, Suluova Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Gülay Yetkin, Suluova Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Sinan Yağlıoğlu, Suluova Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Züleyha Kurnaz, Hastane Müdür Yardımcıları Nigar Aydın Çolak ve Eren Deniz Dinç, Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Erkan Öksüz, Amasya İl Sağlık Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Demet Somay, Merzifon KMPDH Sivil Savunma Uzmanı Murat Çoban, Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Murat Taşdemir, Suluova İlçe Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Görevlisi Tuğba Yılmaz, Suluova Devlet Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Murat Karaoğlu, Suluova Devlet Hastanesi Sivil Savunma ekipleri, Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil Servis ekipleri görev aldı.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.