DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
REKLAM ALANI
20.10.2021
516
A+
A-

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

 – Amasya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 4. Dönem Toplantısı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün sekretaryasında gerçekleşti. Toplantıya Amasya Valisi Mustafa Masatlı başkanlık yaptı. Amasya Belediyesi, Amasya Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin yer aldığı toplantıda istihdamı arttırmak için yapılan çalışmalar anlatıldı.

Toplantıya başkanlık eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı, bu yılın ilk 9 ayında Amasya’da İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 2971 kişinin istihdam sahibi olduğunu dile getirdi ve sözlerine şunları ekledi: ”Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce 2021 yılının ilk 9 ayında düzenlenen ‘İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kurslarından’ 253 kişi yararlanmış ve bunlardan en az %50’sinin çeşitli sektörlerde istihdam edilmesi planlanmaktadır. Aktif İşgücü Hizmetleri faaliyetleri kapsamında ise aynı dönemde çeşitli firmalarda 172 kişinin istihdam edildiğini görmekteyiz.

Ayrıca 2021 yılı ilk 9 ayında ‘İşbaşı Eğitim Programları’ kapsamında İlimiz genelinde istihdam edilen 2971 kişi için 20 milyon 63 bin TL harcanmıştır. Bunun yanında ‘Toplum Yararına Çalışma Programları’ bünyesinde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünde186 kişi istihdam edilmiş olup, 43 kişinin ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde TYP süreci devam etmektedir.

Yapılan tüm faaliyetler sonucu özel sektör işletmelerine 13 Ekim itibariyle 3916 kişinin istihdamları sağlanmıştır. Şu an itibariyle ise İlimiz genelinde faaliyet gösteren 98 işverenin toplam 237 kişilik işgücü ihtiyacı bulunmaktadır. Bu pozisyonlara başvurmak isteyen vatandaşlarımız Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden bizzat bilgi alabilirler ya da kurumun internet sitesinden başvuru yapabilirler. Tüm bu çalışmalar İlimizden istihdamın, üretimin artması ve ekonomimizin gelişmesi için yapılmaktadır.”

Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz tarafından çeşitli alanlarda yapılan çalışmalara dair bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra ise gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlanması ile toplantı sona erdi.

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.