DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

LGS’ye katılacak öğrencilere online seminer desteği.

LGS’ye katılacak öğrencilere online seminer desteği.
REKLAM ALANI
14.05.2020
634
A+
A-

LGS’ye katılacak öğrencilere online seminer desteği.

-Liselere Geçiş Sistemi(LGS) kapsamında merkezi sınava girecek Suluovalı 8. sınıf öğrencilerine Rehberlik Öğretmeni Ali Yasin Demir tarafından “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu online seminer verildi.

Suluova Şehit Recep İnce İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile yapılan online seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu da katıldı.

Müdür Ahmet Davu, öğrencilerin aldığı uzaktan eğitimin kalitesini artırmak için destek çeşitliliğini her geçen gün artırdıklarını belirtti.

Online seminer esnasında İlçe Milli Eğitim Müdürünü karşılarında gören öğrenciler ise sınav konusunda sorularını sorabilme imkânı buldular.

Sınavın ertelenmesi ile açık alan da mı kapalı alanda mı yapılacağı gibi sorulara cevap veren Ahmet Davu öğrencileri ne kadar özlediğini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün her cumartesi günü yaptığı Online LGS denemelerine öğrencilerimizin mutlaka katılması gerektiğini hatırlattı.

Yaşanılan sürecin kolay olmadığını, ilk kez bu kadar büyük bir ölçekte uzaktan eğitim desteği sunmak zorunda kaldıklarının altını çizen Ali Yasin Demir ise rehberlik çalışmalarının öğrencilerin sınava hazırlanmalarında ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Şehit Recep İnce İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Gençalioğlu ise açıklamasında, “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava girecek 8. Sınıf öğrencilerimizin velileri ile irtibata geçerek gerekli programları bilgisayar ya da cep telefonlarına kurmalarını istedik. Rehberlik faaliyetlerinin önemini anlattık. Zaten canlı sınıf uygulamaları ile öğrencilerimizin motivasyonu arttı. Eba ve TrtEba ile de derslerini pekiştiriyorlar’ dedi.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.