DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Madenciler, Şehit Vardiya Arkadaşlarını Unutmadılar.

Madenciler, Şehit Vardiya Arkadaşlarını Unutmadılar.
REKLAM ALANI
08.02.2017
1.306
A+
A-

Madenciler, Şehit Vardiya Arkadaşlarını Unutmadılar.

-27 Yıl önce grizu faciasında hayatlarını kaybeden Maden Şehitlerine vardiya arkadaşlarından dua ve gözyaşı.

Yeni Çeltek Maden İşletmesi’nde 7 Şubat 1990 yılında meydana gelen ev 68 madencinin şehit olduğu grizu faciasının 27. Yıldönümü yine hüzünle anıldı.

Merzifon Gürmin A.Ş. Yeni Çeltek Maden işletmesi yemekhane ve maden ocağının yer altı baca girişinde gerçekleştirilen anma programında, 1990 yılında grizu faciasının yaşandığı vardiya saati olan 16.00-24.00 vardiyasında bu gün çalışan madenciler ölen arkadaşlarına gözyaşı döküp dua ettiler.

7 Şubat 2017 Salı günü 16.00-24.00 vardiyasında çalışan yaklaşık 60 kadar maden emekçisi yerin metrelerce derinliğindeki kömür ocağına inmeden önce son hazırlıklarını yaptıktan sonra 27 yıl önce grizu faciasında ölen 68 maden şehidi arkadaşları için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiler ve birbirleriyle helâlleştikten sonra ailelerinin rızkını kazanmak için yer altına indiler.

Yapılan anma programına katılan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, tüm madencilerin acılarını paylaştığını belirterek; “helal kazanç elde etmekten başka hiçbir gayesi olmayan, ekmeğini metrelerce yer altından ve taştan çıkaran değerli madenci kardeşlerimin bu emekleri ve alın terleri kutsaldır. 27 Yıl önce kaybettiğimiz ve acılarını halen hissettiğimiz şehit madencilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz ve bu kutsal mesleği yapan sizlere de kazasız mesailer diliyorum. Çok zor bir mesaiyi icra ediyorsunuz. Daima tehlike altındasınız. Çalışma şartlarınızın ivedilikle iyileştirilmesi ve modern dünyanın gerektirdiği gibi bir ortamın sağlanması lazım. Modern imkanlarla çalışmanızı diliyorum. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyorum. Geleceğinize daha güvenle bakabilmeniz ve daha huzur içinde çalışmanız için daima sizlerin destekçiniz olacağız. Tüm şehit madencilerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara ve sizlere de sabırlar diliyorum. Bu kutsal mesainiz de sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Madencilerin mesleğinin ve emeklerinin kutsal olduğunu ifade eden Türkiye Maden İş Sendikası Yeni Çeltek Şubesi Başkanı Hakan Çatal ise; “bundan 27 yıl önce bugün ailelerinin rızklarını kazanmak için yer altına inen mesai arkadaşlarımızdan 68 tanesi elim facia neticesinde bir daha çıkamadılar. Bir daha ailelerini, yakınlarını ve mesai arkadaşlarını göremediler. Tüm hayatları ve umutları yarım kaldı. Eşleri dul, çocukları yetim ve yakınlarının gözü yaşlı, yürekleri yaralı kaldı. Biz onları unutmadık ve unutmayacağız da. Yer altından çıkarılan on binlerce ton kömürün bir önemi yok. İşçi kardeşlerimizin hayatı daha önemlidir. Madenlerdeki çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi lazım" dedi.

Ardından Kuranı Kerim okunarak dualar edilip şehit madencilerin ruhlarına bağışlandı.

Daha sonra 1990 yılındaki faciada hayatlarını kaybeden şehit madencilerin çalıştığı vardiya olan 16.00-24.00 vardiyasında bugün çalışan madenciler topluca şehit madenci arkadaşları için dua ettiler ve birbirleriyle helalleşerek yer altına indiler.

Programa, CHP Merzifon İlçe Başkanı Ali Ekber Erdoğan, Maden İş Sendikası üyeleri, Suluova Kabaoğuz Dernek yetkilileri, işletme yetkilileri ile madenciler katıldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.